«Укртранснафта» замовила американську систему виявлення витоків за 113 мільйонів
05.03.2021   //  

АТ «Укртранснафта» 26 лютого за результатами тендеру замовило компанії «Emerson Process Management Sp. z o.o.» (Польща) систему виявлення витоків із магістральних нафтопроводів за 112,56 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року поставлять апаратно-програмний комплекс системи виявлення витоків на ділянках «Мозир-Броди» та «Броди -Держкордон» магістрального нафтопроводу «Дружба». Зокрема софт PipelineManager, VisualPipeline та WaveControl розробки «Bristol Inc.» зі складу корпорації «Emerson Electric Company» (обидві – США) коштує 45,69 млн грн. На обладнання і меблі піде 61,04 млн грн., на встановлення і налаштування – 3,32 млн грн., а на інструктаж персоналу – 2,51 млн грн. Гарантія становить п’ять років.

Вартість договору лише на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 113,75 млн грн.

Єдиним конкурентом із системою «Schneider Electric» (Франція) було ТОВ «Геракс-К» Миколи Рижука, яке натендерило в «Укртранснафті» та АТ «Укрнафта» 101,46 млн грн.

Польська компанія «Emerson Process Management Sp. z o.o.» є «дочкою» корпорації «Emerson». Вона вперше виграла підряд, хоча вже ходила на торги АТ «Укртрансгаз».