Журналісти через суд змусили поліцію розслідувати, як чиновник віддав 11 мільйонів наближеним фірмам
04.03.2021   //  

За заявою Центру журналістських розслідувань (Миколаїв) Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неякісного виконання робіт підрядниками, пов’язаними з начальником управління капітального будівництва Миколаївської міськради Григорієм Патокою. Про це пише Оксана Орсач з Центру журналістських розслідувань.

У розслідуванні Центру, яке було опубліковане у серпні минулого року, йшлося, що ПП «Метеор-Юг» та ТОВ «Будальянс», отримали від управління капітального будівництва Миколаївської міськради п’ять підрядів на 11 мнл грн.:

  • «Метеор-Юг» 872 тис грн. на капітальний ремонт берегової зони мкр. Намив від вул. Лазурна, 52 до вул. Лазурна, 40 у м. Миколаєві
  • «Будальянс» – 1,84 млн грн. на капремонт спортивного майданчику ЗОШ №15 по вул. Потьомкінська, 22а у м. Миколаєві (коригування)
  • «Будальянс» – 1,92 млн грн. на капремонт спортивного майданчику ЗОШ №15 по вул. Потьомкінська, 22а у м. Миколаєві (коригування)
  • «Будальянс» – 1,30 млн грн. на капремонт частини покрівлі Миколаївського міського палацу культури «Корабельний» за адресою: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 328
  • «Будальянс» – 4,86 млн грн. на капремонт приміщень сімейної амбулаторії №3 КНП ММР «ЦПМСД №4» по вул. Архітектора Старова, №4А, м. Миколаїв

Однією з власниць ПП «Метеор-Юг» є Вікторія Кочубей, з якою начальник управління капітального будівництва Григорій Патока спільно проживає. Іншим співзасновником цього приватного підприємства є Олена Федорова – дружина директора ТОВ «Будальянс» Максима Федорова.

Власницею ТОВ  «Будальянс» вказана 75-річна Людмила Федорова.

Журналісти звернули увагу, що під час ремонту спортивного майданчика школи №15 половина асфальтового покриття, за яке управління заплатило цій фірмі, було встановлено ще попереднім підрядником в 2018 році. А під час облаштування берегової зони Намиву замість душових кабін і фонтанчиків з питною водою встановили лавки, урни та кілька гойдалок.

За цими фактами журналісти Центру і юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) звернулися до слідчого управління Національної поліції в Миколаївській області. У Нацполіціі на звернення не відреагували. Бездіяльність правоохоронців юристи оскаржили в Центральному райсуді Миколаєва, зобов’язавши їх відкрити виробництво.

Від «Наших грошей»

Після публікації матеріалу, тобто після серпня 2020 р., ТОВ «Будальянс» отримало від управління капітального будівництва Миколаївської міськради ще три ремонтні підряди на 6,15 млн грн.