Мер Херсону перевів своїх довірених адвокатів на фінансування з міського бюджету
23.02.2021   //  

Виконавчий комітет Херсонської міськради 12 лютого без тендеру уклав угоду з Адвокатським об’єднанням «ДК Лігал компані» з закупівлі послуг з юридичної консультації та правового інформування вартістю 50 тис грн.

Про це пише видання «Мост».

Угодою замовлено 99,5 годин послуг адвокатів, вартість їх години роботи – 500 грн.

Засновниками АО «ДК Лігал компані» є херсонські адвокати Володимир Дудченко та Вадим Корнелюк. До липня минулого року АО називалося «Дудченко, Корнелюк, Мусулевський та партнери». Але після виходу з числа засновників Андрія Мусулевського, назву змінили.

Тоді ж об’єднання змінило і адресу і переїхало до бізнес-центру на вулиці Канатній в Херсоні. Цей офіс належить компанії «Продексім» Ігора Колихаєва, який восени 2020 року виграв вибори мера Херсона. В жовтні 2020 року Корнелюк і Дудченко були довіреними особами кандидата в мери Колихаєва.

У листопаді 2020 року Володимира Дудченко був адвокатом нинішньої секретаря міськради Галини Лугової, яка судилася в обласній ТВК.

На початку лютого стало відомо, що виконком Херсонської міськради на торгах з закупівлі послуг охорони відхилив пропозицію «Служба охорони Кобра», яке до цього охороняло мерію, та уклав угоду з ФОП Олександр Стародубець. Він подав документи зі своїми контактними даними, де була також вказана пошта працівниці «Продексім».

Від «Наших грошей».

За даними «Прозорро», це перша угода «ДК Лігал компані» з мерією Херсона. До того вона в 2019-му та 2020 роках уклала дві угоди з комунальним підприємством «Херсонський комунальний транспортний сервіс» Херсонської міськради на загальну вартістю 50 тис грн.. та 60 тис грн.. відповідно. Але останню угоду через декілька тижнів було розірвано через перереєстрацію адвокатського об’єднання.

Ігор Колихаєв є власником ТОВ «Торговий дім «Продексім» через ТОВ «Продексим ЛТД».