АМКУ повернув новий Консорціум до картелістів на розіграш 226 мільйонів
23.02.2021   //  

16 лютого Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Одеській області скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції Консорціуму «Всеукраїнський дорожній консорціум» на тендері очікуваною вартістю 226,19 млн гривень. Про це стало відомо з рішення АМКУ на сайті «Прозорро».

На тендер з середнього ремонту дороги Т-16-43 Кордон Молдови-Фараонівка-Сарата-Дивізія -/Т-16-10/, на ділянці км 18+310 – км 35+100 подалися п’ять компаній. Це лідери НАДУ  «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой», а також «Всеукраїнський дорожній консорціум», ТОВ «Березівкаагрошляхбуд» та ТОВ «Будівельна фірма Паритетбудінвест».

Із усіх компаній Замовник відхилив лише Консорціум, тому що він не надав свідоцтва платника податку (ПДВ або єдиного податку). У скарзі компанія вказала, що не є платником єдиного податку, а на час подання пропозиції не була платником і ПДВ, саме тому не надала відповідні документи, адже компанію зареєстрували лише в грудні 2020 року. Про це компанія вказала у поясненнях, доданих в пропозицію. Адмінколегія погодилася із Скаржником, вказавши, що Одеська САД не довела, що на час подання пропозиції Консорціум був платником того чи іншого податку.

Консорціум також поскаржився на допущення «Ростдорстрою», «Березівкиагрошляхбуд» та «Паритетбудінвесту». Але АМКУ відхилив лише останню.

Керівником «Всеукраїнського дорожнього консорціуму» є очільник Всеукраїнської дорожньої асоціації Артем Гриненко. Засновниками Консорціуму є вісім дорожніх компаній – ПП «Автомагістраль», ТОВ «Сучасна транспортна інфраструктура», ТОВ «Роад Констракшн», ДП «Екранбуд», ТОВ «Луцька дорожна пересувна механізована колона», ПП «НВФ «Мостопроект», ТОВ «АБЗ-1» та ТОВ «Трініті-Груп». У січні ДП «Дороги Сумщини» відмінило тендер з експлуатаційного утримання доріг вартістю 1,63 млрд гривень, де після відхилень інших компаній залишився один Консорціум.

Нагадаємо, дорожні компанії у 2020 році почали об’єднуватися у консорціуми, адже таким чином вони могли об’єднувати свій досвід виконання аналогічних договорів і подаватися на більш крупні тендери.