Комунальники накопичили борги і віддають будинки оточенню екс-депутата
14.02.2021   //  

КП Житлово-комунальний сервіс «Черьомушки», яке обслуговує багатоповерхові житлові будинки в Малиновському районі Одеси, поступово віддає «свої» будинки на обслуговування ТОВ «Керуюча компанія «Сервіс плюс». Про це пише Микола Ларін у «Думській».

За неповний рік комунальники поступилися приватникам 270 будинків. Наразі КП обслуговує трохи більше 280 будівель.

«Змусити той чи інший будинок перейти під управління компанії неможливо, для цього необхідне рішення зборів мешканців. З іншого боку, сьогодні немає монополії, є ринок керуючих компаній, і КК «Сервіс плюс» провела серйозну роботу: зустрічі з керівництвом низки будинків, їх жителями. Тому, якщо люди захотіли перейти в управління «Сервіс плюс» і дотрималися всіх бюрократичних процедур, це їх право», – відзначили в прес-службі департаменту міського господарства.

Водночас, за словами місцевих жителів, часто передача будинку в обслуговування приватній фірмі відбувалася без їх відома.

«У листопаді прийшли платіжки, а там замість ЖКС ця компанія. Нас ніхто не питав», – скаржиться одесит Віктор.

І це лише одне з численних свідчень. По низці будинків навіть склали липові протоколи зборів мешканців з підробленими підписами, кажуть співрозмовники видання. Кілька разів процес зміни керуючої компанії ініціювали посадові особи ЖКС «Черьомушки», які начебто не мають бути зацікавлені в цьому.

За даними видання, «Сервіс плюс» створили колишні майстри дільниць Жилкомунсервісу і працюють там ті ж люди, які нещодавно працювали на комунальному підприємстві.

ТОВ «Керуюча компанія «Сервіс плюс» була заснована у березні 2020 р. Спочатку директором була Діана Сеченова. Втім, уже в травні керівником став Олег Мінков, якого в липні змінив Геннадій Тамбовцев. Він продовжує займати цю посаду до цього часу.

Бенефіціаром спочатку була тільки Сеченова, в червні додався Вадим Зайцев. А 26 січня цього року, за один день, тричі змінювалася юридична адреса підприємства. Наразі фірма прописана в Одесі по пров. Новобазарний, 5.

Видання також з’ясувало, що ЖКС «Черьомушки» останнім часом знаходиться майже на межі банкрутства: за відкритими даними податковий борг підприємства перевищує 2 млн грн, ( за даними «Думської він досяг вже 18 млн), відносно нього відкрито чотири виконавчих провадження. Причому борги накопичуються ще з часів колишнього директора підприємства Юрія Паньківа, звільненого на початку 2020 р.: він не платив ПДВ. У «Думській» стверджують, що «Сервіс плюс» був створений не людьми Паньківа, а з ініціативи одного з діючих заступників мера Одеси.

«Ніяких перспектив немає, – розповів виданню один з працівників цього комунального підприємства. – Думаю, вже в травні нас чекає ліквідація».

Від «Наших грошей»

Співвласник ТОВ «Керуюча компанія «Сервіс плюс» Вадим Зайцев є також співзасновником громадської організації «Мото Одеса» разом Юрієм Орловим, Олексієм Туровим та Ігорем Ляпіним. Останній є серед засновників ГО «Федерація професійного кікбоксингу України» разом з Павлом Журавльовим, Халідом Мусаєвим та Борисом Пеколоком.

Борис Пеколок був депутатом Одеської міської ради (2006-2010 рр., Партія регіонів). За даними одеських ЗМІ, Борис Пеколок – давній соратник мера Одеси Геннадія Труханова. У 2020 році Пеколок пролобіював призначення заступником міського голови Одеси з питань ЖКГ, транспорту та екології Дмитра Жемана. Як стверджує «Монітор», Пеколок контролює перевізників Одеси.