У Кривому Розі спонсору Вілкула віддали 2 мільйона на прибирання контейнерних майданчиків
05.02.2021   //  

Управління благоустрою та житлово-комунального господарства виконкому Саксаганської районної у місті ради у Кривому Розі Дніпропетровської області 1 лютого за результатами тендеру замовило ФОП Савчук Валентина Сергіївна послуги з благоустрою контейнерних майданчиків за 1,90 млн грн. Про це написав Максим Красіков у виданні «Інформатор. Гроші» з посиланням на «Прозорро».

Йдеться про прибирання 91 контейнерного майданчика Саксаганського району Кривого Рогу протягом року – до 31 грудня 2021 р.

Валентина Савчук зареєструвалася приватним підприємцем у 2019 р. З минулого року вона перемогла в 9 тендерах на загальну суму 3,4 млн грн., і у всіх випадках – у криворізької влади.

Валентина Сергіївна Савчук в 2019 році внесла 80 тис грн. до виборчого фонду кандидата в президенти України Олександра Вілкула-молодшого.

Крім того, в 2015 році вона була кандидатом в депутати відразу до трьох рад – Дніпропетровської обласної, Криворізької міської та Саксаганської районної від політичної «Всеукраїнське об’єднання «Відродження України» – клону партії« Відродження», створеної для відбирання голосів у останньої.

Валентина Савчук – не новачок в комунальній сфері Кривого Рогу. З 2015 по 2020 рр. вона очолювала профспілку ТОВ «Житлосервіс-КР» до його ліквідації, тобто була співробітником цього підприємства. «Житлосервіс-КР» є однією з приватних компаній, яка займається обслуговуванням житлового фонду міста.

Відносно «Житлосервіс-КР» в 2019 році відкрито кримінальне провадження, в рамках якого досудовим слідством встановлено, що в 2014-2015 роках через підприємства з ознаками фіктивності виведено в тінь 32,98 млн грн. Йдеться про гроші, що надійшли на рахунки ТОВ «Житлосервіс-КР», ТОВ «Уют-2011» та ТОВ «Сітісервіс-КР» від громадян на утримання будинків і прибудинкових територій.

Від «Наших грошей»

На торгах у ФОП Валентина Савчук було три конкурента, чиї пропозиції були меншими від переможця, але їх відхилили.

Так, спочатку Управління благоустрою та ЖКГ виконкому Саксаганської районної у місті ради визнало переможцем ФОП Міхно Світлана Юріївна, яка запропонувала 1,695 млн грн. Водночас, замовник скасував рішення і відхилив пропозицію через відсутність довідки щодо не притягнення до кримінальної відповідальності.

Пропозиції ТОВ «Скайтек полімер» та ПП «Деродез», які склали 1,695 млн грн., та 1,72 млн грн. відповідно, відхилили через відсутність частини необхідної документації.

До 2020 року мером Кривого Рогу був Юрій Вілкул-старший. На останніх виборах він відмовився від участі у «другому турі» виборів через стан здоров’я. В результаті мером міста став Костянтин Павлов (від партії «Опозиційна платформа за життя»), якого підтримав Юрій Вілкул, повідомивши, що вони з Павловим працювали разом десять років.