Укравтодорівці купили розкішний мікроавтобус Фольксваген за 2 мільйони
01.02.2021   //  

Служба автомобільних доріг у Київській області 26 січня уклала угоду з ТОВ «Порше Інтер Авто Україна» про закупівлю мікроавтобуса за 2,12 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 26 лютого поставлять чорний повнопривідний мікроавтобус Volkswagen T6/1 Multivan Comfortline не раніше 2019 року випуску з дизельним турбодвигуном екологічного класу Євро 6 об’ємом 2 л потужністю 199 кінських сил та автоматичною коробкою передач.

Він має круїз-контроль, трьохзонний кондиціонер, асистент паркування з парк-пілотом спереду і ззаду та датчиками захисту бічних сторін, асистент рушання вгору, камеру заднього виду зі статичними лініями траєкторії, хромовані зовнішні деталі, шумоізоляцію, шкіряне оздоблення керма, пересувний столик, задні підйомні та зсувні бокові двері з електроприводами. Передні сидіння в кабіні будуть регульованими з підігрівом, а задній ряд сидінь у салоні –  відкидним для лежання. Крім того, мікроавтобус буде оснащений системами розпізнавання втоми водія та попередження вторинних зіткнень, активними регульованими підголовниками, передніми подушками безпеки в кабіні та для зовнішніх сидінь у салоні, бічними подушками безпеки в кабіні. Додатково передбачено тонування вікон і комплект із чотирьох зимових шин Michelin. Від викрадення усе це захищатиме сигналізація з автономною сиреною, скануванням салону і захистом від буксирування.

Гарантійний строк експлуатації складає три роки після поставки або 100 тис км пробігу.

Якщо зібрати подібну комплектацію на сайтах салонів Volkswagen, вийде така ж ціна.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відмінялись через нестачу учасників. Сума неконкурентної угоди з імпортером «Порше Інтер Авто Україна» лише на 0,3% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 2,13 млн грн.

Киїську САД очолює Руслан Ничік, який раніше працював у фірмі «Єврокомунсервіс», співзасновником якої був голова Укравтодору Олександр Кубраков. Дружина Нічика Олена працює у фірмах «Сага» та «Ріверсайд Девелопмент Лтд» Андрія Вавриша.

Нагадаємо, нещодавно Київська САД вставила в документацію тендеру на ремонт ділянки дороги державного значення Н-01 Київ – Знам’янка на загальну очікувану суму 2,92 млрд грн. вимоги, які суперечать Методичним рекомендаціям щодо дорожніх закупівель. На ці вимоги подали скарги навіть фаворити Укравтодору, та АМКУ їх задовольнив.