«Нафтогазмонтаж» реконструює газорозподільну станцію на Полтавщині за 45 мільйонів
31.01.2021   //  

28 січня ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» підписало договір з ТОВ «Нафтогазмонтаж» з реконструкції газорозподільної станції «Крюків» в адміністративних межах Кам’янопотоківської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області вартістю 45,67 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Компанія отримала підряд із семивідсотковою знижкою. Окрім неї, на аукціоні були ПрАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» та ТОВ «Теплоенергокомплект», які не знижували ціни під час аукціону.

Вартість будівельних робіт на газорозподільній станції становить 14,62 млн гривень, тобто третину від ціни всього підряду.

31,05 мільйонів піде на закупівлю необхідного устаткування. Найбільше коштує таке обладнання:

  • Вузол редукування газу – 14,79 млн гривень;
  • Вузол очищення газу (ВОГ) – 4,32 млн гривень;
  • Система автоматичного керування ГРС – 2,4 млн гривень;
  • Підігрівач природного газу – 2,22 млн гривень.

Протягом 2020 року ТОВ «Нафтогазмонтаж» отримало підрядів від ТОВ «Оператор ГТС» на загальну суму 267 млн гривень. До цього найбільшими замовниками компанії було АТ «Укргазвидобування» та різні підрозділи ПАТ «Укртрансгаз».

Засновником та керівником ТОВ «Нафтогазмонтаж» є Василь Шкробтак. До 2016 року Шкробтак був засновником ТОВ «Газпромбудмонтаж». Її у 2018 році Генпрокуратура назвала «підприємством, що входить до групи «Інтерпайп». Тоді відомство розслідувало можливе сприяння службових осіб ПАТ «Укртрансгаз» у виграші підрядів на суму понад 500 млн грн фірмам з цієї групи – окрім «Газпромбудмонтаж», це були ТОВ «Норма Плюс» та  ПАТ «ПВІ ЗІТ Нафтогазбудізоляція».

У 2016 засновниками «Газпромбудмонтаж» стали Світлана Гонта, Назарій Петренко, Руслана Калашник та Олег Галаган. Галаган і Калашник до 2011 року володіли ТОВ «Бріск Трейд Україна» з Ернестом Сейтхаліловим, який у 2008-2009 роках був заступником директора з капбудівництва і матеріально-технічного обслуговування «Укртрансгазу».