Ярославському впаяють штраф 5% доходу DCH за збори акціонерів «Мотор Січі»
29.01.2021   //  

Антимонопольний комітет може оштрафувати групу DCH Олександра Ярославського за придбання без дозволу ПАТ «Мотор Січ» у випадку, якщо вона візьме участь у анонсованих на 31 січня зборах акціонерів авіапідприємства. Про це повідомила «Ліга антитрасту».

Антимононопольний комітет раніше відмовив компанії «DCH Group» і китайській фірмі «Beijing Skyrizon» у погодженні придбання акцій ПАТ «Мотор Січ» та повернув їм заяви. Однак Олександра Ярославського оголосила про проведення загальних зборів акціонерів «Мотор Січі» 31 січня 2021 року з метою відбору керівників товариства.

Проведення зборів та можливе обрання «свого» менеджменту може свідчити про «приховане» набуття акцій товариства чи набуття контролю в інший спосіб до того, як Комітет дозволить концентрацію, як вже неодноразово практикувалось DCH, вказують у «Лізі антитрасту».

Законодавством про захист економічної конкуренції забороняється здійснювати концентрацію до отримання дозволу від АМКУ. Тому, участь DCH у недільних загальних зборах «Мотор Січ» може бути підставою для розслідування АМКУ та, у разі підтвердження здійснення концентрації без дозволу, накладення штрафу у розмірі до 5% річного доходу DCH.

Від «Наших грошей»

Юридичним та публічнім супроводом концентрації «DCH» з китайцями в Україні займається юридична фірма «Ярослав Гришин та партнери». Ярослав Гришин був депутатом Запорізької облради та входив до політради партії «УКРОП», пов’язаної з оточенням Ігоря Коломойського. Коломойський і Ярославський є бізнес-партнерами по «Укртатнафті».