Сімейна фірма Кістіона отримає 7 млн на мережу освітлення
28.01.2021   //  

Державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» 6 січня уклало угоду з ТОВ «Спецбудстроймонтаж» з влаштування зовнішньої мережі освітлення за 7,23 млн грн. Про це написало видання «Deputaty.in.ua» з посиланням на «Прозорро».

Роботи будуть проведені в рамках  поточного середнього ремонту автомобільної дороги О-02-03-01 Вінниця-Гнівань-Тиврів на ділянці км 5+887 – км 8+683.

Раніше «Спецбудстроймонтаж» називалося «Мікс Лайт», а власником її був син екс-віце-прем’єра України Володимира Кістіона Дмитро, який наразі є першим заступником керівника КП «Вінницяоблводоканал». З 2002 по 2008 роки підприємство очолював Володимир Кістіон. Зараз фірмою 50\50 володіють Галина Маланчук та мешканець Одеської області Валерій Чобану.

Фірма (тоді ще під старою назвою) є фігурантом кримінального провадження №42018000000001896 від 03.08.2018, щодо привласнення бюджетних коштів невстановленими особами, які є членами Кабінету Міністрів України та службовими особами Міського комунального унітарного підприємства «Міськсвітло» ВМР. Нагадаємо, що Володимир Кістіон на той час обіймав посаду віце-прем’єр-міністра України. До того ж 22 липня 2020 року за клопотанням СБУ суд ухвалив продовжити строк досудового розслідування до 03 лютого поточного року. А пізніше, в жовтні, слідчі провели обшуки у «Спецбудстроймонтаж».

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг».

Від «Наших грошей»

«Подільський будівельний інжиніринг» належить ТОВ «Водпроект», бенефіціаром якого є Андрій Варварук. раніше відомий як юрист МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» Вінницької міськради. Зараз директором є В’ячеслав Подолян.

Раніше власниками «Водпроекту» були Іван Єфремов, Сергій Дука і Наталя Крістенчук. Остання у 2012 р. заснувала ТОВ «Центр урбаністики» з Олександром Рекутою – головним архітектором Вінниці, директором департаменту архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міськради. Згодом частку Рекути переоформили на керівника цієї фірми Сергія Пантелєєва.