У комунальників Філатова змінився фаворит
27.01.2021   //  

Комунальне підприємство «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» Дніпровської міської ради 4 листопада 2020 року замовило ТОВ «Партнер Прод» ремонт своєї котельні по Шинної, 28 за 733 тис грн. Про це пише Максим Шевєлєв у «БюроUA».

«Партнер Прод» з’явилося в Дніпрі 11 жовтня 2019 року. Засновником ТОВ виступає Олена Михальцова, керівник – Олександр Шевцов.

Тендер «УРЕА» перший для «Партнер Прод». Раніше фірма вивозила сміття на замовлення Центрального райкомунгоспу, згідно з поданою на торги довідці про виконання аналогічних договорів, допомагала ремонтувати битовки «УРЕА» фірма ТОВ «Пентагон-ЮА».

Відповідні торги «УРЕА» «Пентагон-ЮА» виграло в квітні 2020 р. «Партнер Прод» до робіт було залучено через 2 місяці: штат підприємства-субпідрядника був сформований лише 28 червня 2020 р.

ТОВ «Пентагон-ЮА» – фаворит Дніпровської мерії. За даними Clarity Project, з червня 2018 р. підприємство уклало 49 договорів підряду зі структурними підрозділами та комунальними підприємствами Дніпровського міськради на загальну суму 341,5 млн грн.

За версією правоохоронців, «Пентагон-ЮА» було одним з «фіктивних» підприємств, що використовуються підрядниками Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровського міськради КП «Міськзеленбуд» і з метою транзитного перерахування бюджетних коштів.

Гроші з бюджету Дніпра «Пентагон-ЮА» і інші «фіктивники» отримували від «Міськзеленбуду» за нібито виконані в якості субпідрядників роботи.

Однак, як значиться в клопотанні слідства, відповідного кваліфікованого персоналу, технічного оснащення і досвіду виконання аналогічних робіт у фірм не було. Роботи виконували штатні працівники комунального підприємства, але робилися вони «за завищеною вартістю» від «Пентагон-ЮА» та інших субпідрядних структур.

«Мабуть, з метою відведення очей в січні цього року «Пентагон-ЮА» де-юре перебралося до Києва, змінивши керівника і засновника на нікому не відомого жителя Харкова Максима Малишева», – пише видання.

Керівником ТОВ «Пентагон-ЮА» значився Денис Химчик, екс-інженер техвідділу КП «УРЕА», засновником – Антон Кранг, колишній начальник сектору кримінальної поліції ГУ Нацполіціі в Кіровоградській області.

До Химчика і Кранга керівником і засновником ТОВ були Олександр Кіров і Богдан Біленко. Кіров з осені 2019 по січень 2020 керував ще одним фаворитом дніпровських чиновників підприємством «Ла Страда».

У той же період ТОВ «Ла Страда» орендувало у вищевказаного Богдана Біленко техніку для участі в тендерах Департаменту благоустрою та інфраструктури.

Директором «Ла Страда» є Ігор Мороз.