Зять Злочевського поставить СхідГЗК газ дешевше Фірташа та біржі на 15-30%
22.01.2021   //  

18 січня ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» підписав договір з ТОВ «Укр Газ Ресурс» на поставку природного газу на загальну суму 27,06 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Конкурентами компанії на відкритих торгах були ТОВ «Ю.Комодітіз», ТОВ «ТЕК» та ТОВ «НГ Трейдінг». Замовник не допустив до торгів ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» з орбіти Дмитра Фірташа, бо компанія не надала забезпечення тендерної пропозиції. Знижка переможця по відношенню до очікуваної вартості предмета закупівлі становила менше 4%.

Ціна тисячі кубометрів разом із ПДВ та транспортуванням – 6 745 грн. Заявлений газ компанія поставить у січні-березні 2021 року. Це – на 30% дешевше, ніж тариф «Дніпропетровськгаз збуту» на січень для промислових споживачів, та на 15% нижче ціни на «Українській енергетичній біржі» за січень на умовах післяплати.

Створеною в червні 2017 року київською компанією «Укр Газ Ресурс» володіє Андрій Кучков – зять біглого колишнього міністра екології в уряді Азарова та власника відомої газовидобувної групи «Burisma» Миколи Злочевського. Директором є Віктор Денисович. Нещодавно з компанією уклала договір СБУ на поставку електроенергії на 21,74 млн гривень.