Облавтодор замовив екс-депутату Гройсмана палива на 120 мільйонів
22.01.2021   //  

ДП «Вінницький Облавтодор» Укравтодору  13 січня уклало угоду з ПП «Фірма «Яско» на постачання дизельного палива на загальну суму 9,75 млн грн.

Про це написало видання «deputaty.in.ua».

За даними «Прозорро», на цей рік замовлено 440 тон дизпалива за ціною 22,15 грн. за літр. Передача товару здійснюється на АЗС, що належать ПП «Фірма «Яско» в межах Вінницької області та міста Вінниця.

Закупівля дизельного палива відбулася за спрощеною процедурою і «Фірма «Яско» було єдиним учасником тендерної процедури. Потенційний учасник закупівлі розкритикував  кваліфікаційну вимогу  замовника, що звужує коло претендентів. А саме, що  учаснику має належати як мінімум 10 АЗС у Вінниці та області. Відповідно, від замовника вимагали внести зміни до спрощеної закупівлі, але він відмовився. В «Прозорро» відсутня інформація про оскарження цієї кваліфікаційної вимоги в АМКУ.

Згідно з системою YouControl,  ПП «Фірма «Яско» належить Скоромному Ігорю Олександровичу, екс-депутату Вінницької міської ради від «Вінницької європейської стратегії» (місцева політична сила Володимира Гройсмана). Влітку 2020 року у Вінниці мали відкрити Почесне консульство Республіки Латвії, яке мав очолити Скоромний, однак імовірніше через пандемію COVID-19 захід перенесли на невизначений термін.

Фірма «Яско»  за останній рік уклала дев’ять угод з Вінницьким облавтодором на загальну суму понад 120 мільйонів гривень. Все за спрощеною процедурою: один учасник, один переможець. І всюди той самий критерій про наявність у фірми-постачальника як мінімум десяти АЗС.

Наразі ПП «Фірма»Яско» здійснює відпуск нафтопродуктів під брендом «Авантаж 7».

Від «Наших грошей»

З 2016 року Вінницький облавтодор очолює Ігор Шаповал, який до того працював на підприємстві головним інженером. За даними «Чесно», на місцевих виборах балотувався до Вінницької облради від «Української стратегії Гройсмана», але депутатом не став.