Новачок за 118 мільйонів реконструює під архів МВС будівлю на Чоколівці
20.01.2021   //  

Центр інфраструктури та технологій Міністерства внутрішніх справ України 4 січня за результатами тендеру замовив ТОВ «Інженерно-будівельне підприємство «Магістраль» будівельних робіт на 117,51 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До грудня 2022 року комплекс будівель та споруд Центру по вул. Волинська, 26 у Києві мають реконструювати під Галузевий державний архів МВС України. Зокрема виконають загальнобудівельні роботи, влаштують інженерні мережі, протипожежні системи, систему сніготанення, змонтують освітлення, а також благоустроять та озеленять територію.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, ціни звичайних будівельних матеріалів – бетону, асфальту, цегли, піску тощо – відповідають іншим тендерам. Для складніших матеріалів на зразок комплектного каркасу для систем термофасадів по 1 059 грн./кв. м не вказані виробники, моделі та характеристики, тому ціни порівняти з ринком неможливо. Фасадний камінь замовили по 790 грн./кв. м. Паркетні щити, облицьовані паркетними планками з деревини дуба, ясеня, iльма, клена, обійдуться у 3 145 грн./кв. м.

Вартість договору на 18% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 143,80 млн грн.

ДАСУ перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення законодавства.

Конкурентами були ТОВ «КБК», яке активно торгувалось із фірмою-переможцем «ІБП «Магістраль», і ТОВ «Спецбудтехмонтаж», яке жодного разу не знижувало свою ціну.

Столична «ІБП «Магістраль» створена в грудні 2019 року. Спершу її засновником було ТОВ «Тайкун Ап» Олександра Голубєва з Ніжина Чернігівської області, а директоркою – Юлія Шкуріна. Вони відомі як директор та бухгалтерка юридичної компанії «Факторія».

Але, за даними системи «Youcontrol», в березні 2020 року «ІБП «Магістраль» переписали на нового директора Владислава М’ячикова з Херсону. Він також володіє і керує ТОВ «Авеню-Буд», яке раніше було зареєстроване на Олену Козак та Артема Молчанова.

Саме в «Авеню-Буд» переможець орендує обладнання, а послуги техніки надаватимуть ТОВ «Алефстройгруп» і ТОВ «Виробничо-будівельна компанія «Еліт-Проектбуд».

Раніше, у 2020 році переможець отримав дрібних підрядів виключно в Херсоні на 1,65 млн грн. У тому числі 199 тис грн. від Центру обслуговування підрозділів Національної поліції України за поточний ремонт службових приміщень по вул. Михайлівська, 87.