Реєстратор і нотаріус переписали комунальне майно в Харкові на приватну особу – слідство
18.01.2021   //  

26 січня 2021 року в Київському районному суді м. Харкова буде засідання по провадженню за обвинуваченням Павла Луценка та Станіслава Клопотова. Про це стало відомо з сайту «Судова влада».

Луценко – колишній реєстратор реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції, на сайті міністерства юстиції людина з таким ПІБ фігурує як реєстратор КП «Постачальник  послуг» Солоницівської селищної ради Харківської області. Станіслав Клопотов  – приватний нотаріус із м. Харкова.

Обом чоловікам уже повідомили про підозру, 1 грудня 2020 року обвинувальний акт щодо них надійшов до Київського районного суду м. Харкова, тож тепер обидвоє – уже в статусі обвинувачених. Як каже слідство, Луценко і Клопотов перереєстрували нежитлові приміщення цокольного поверху №1-9, 12, 1 площею 144, 6 кв. м  у житловому будинку літ. “А-5» за адресою м. Харків, проспект Московський, 204/2, які належали управлінню одного з департаментів Харківської міськради на якусь жінку з прізвищем Єльнікова.

Як підставу для реєстрації приміщення імовірні зловмисники вказали документи, видані ТОВ «Лімінгтон» Олексія Корольова, які, стверджує слідство, містили «недостовірну інформацію та не надавали будь-якого речового права власнику на дані приміщення». Реєстрацію, каже слідство, провели 23 січня 2020 року в кабінеті нотаріуса Станіслава Клопотова.  Але робив це не Клопотов, а Павло Луценко, якому Клопотов передав «свій крипто-ключ для роботи у Державному реєстрі речових прав та надав власний комп`ютер». Як каже слідство, вже 24 березня 2020 року Єльнікова подарувала вкрадені приміщення іншій особі. Нову реєстрацію речових прав на нерухомість здійснювала приватний нотаріус Любов Гуменна.

Кримінальне провадження №12020220490001176 зареєстрували за матеріалами УСБУ в Харківській області 17 березня 2020 року. Заява про вчинення кримінального правопорушення з’явилася 17 серпня 2020 року. Досудове розслідування проводив Новобаварський ВП ГУНП в Харківській області під процесуальним наглядом Новобаварського відділу Харківської місцевої прокуратури №2. Луценку і Клопотову зразу повідомили про підозру і посадили під домашній арешт. Підготовче судове засідання в межах цього провадження було 8 грудня 2020 року. Нотаріус і реєстратор ідуть по ч. 3 ст. 365-2 ККУ «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги», що передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

 

Матеріал підготовано за участі Сlarity project