Гроші на елементи благоустрою у дніпровському парку «пиляють» люди екс-комунальника
25.12.2020   //  

Пов’язані ТОВ «Паркбуд-78» та ФОП Ковтун Іван Олегович розігрують між собою гроші комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради. Про це написав Максим Шевєлєв у «БюроUA».

У травні цього року видання проінформувало про тендери щодо благоустрою пляжу в парку «Сагайдак» в Дніпрі, які були розіграні створеними напередодні торгів ТОВ «Паркбуд-78» і ФОП Кобиляцький Віктор Андрійович.

Учасники були пов’язані один з одним. І Кобиляцький, і засновник «Паркбуд-78» Ірина Євграфова працювали в ТОВ «Екобуд 77», перший – директором, друга – менеджером.

Після виходу публікації «БюроUA», «Паркбуд-78» і Віктор Кобиляцький брати участь в тендерах на пару перестали. На зміну Кобиляцькому прийшли ТОВ «Дніпробуд 2020» та ФОП Ковтун Іван Олегович.

З фірмою «Дніпробуд 2020» «Паркбуд-78» в грудні поточного року конкурував на торгах КП «Міська інфраструктура» на поставку дерев’яних арок для парку «Зелений гай». З підприємцем Ковтуном – в двох інших торгах того ж комунального підприємства. Йдеться про поставку модульних споруд і поставку лавок. Всі три тендера виграло «Паркбуд-78». Загальна сума договорів склала 1,75 млн грн.

Іван Ковтун – син Олега Ковтуна. Останній числиться в ФОП Кобиляцький Віктор Андрійович працівником з благоустрою. Крім того, Олег Ковтун є керівником ТОВ «Еко Плюс 77», співзасновником якого є Олександр Коршунов – екс-начальник комунгоспу Чечелівської райради. Коршунов керує ТОВ «Комбуд-Еко 77» і є співзасновником ТОВ «Грейдбуд», яким керує Юрій Петранцов.

Петранцов, в свою чергу, є співзасновником ТОВ «Фірма «А-Дрем », якою керує Іван Ковтун.

Засновник «Паркбуд-78» Ірина Євграфова працювала в компанії «Екобуд 77». Наразі засновником фірми «Екобуд 77» є Віктор Кобиляцький. Раніше співзасновником значився Олександр Коршунов.

«Таким чином, і Іван Ковтун, і Ірина Євграфова – люди Кобиляцького і Коршунова. Відповідно, ні про яку конкуренцію на торгах, участь в яких брали ТОВ «Парктбуд-78» та ФОП Ковтун Іван Олегович, не може йти мова», – написало видання.

Від «Наших грошей»

Згідно з «Прозорро», у 2020 році ТОВ «Паркбуд-78» отримав підряди від двох замовників – КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради та КП «Парк культури та відпочинку Сагайдак» Дніпровської міської ради – на загальну суму 2,41 млн грн. А ФОП Іван Ковтун у 2019-2020 рр. виграв тендерів на 1,08 млн грн., більшість замовлень отримав від КП «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради.