Держохорона купила у дружини екс-нардепа від «БПП» Toyota Camry по мільйону
21.12.2020   //  

Управління державної охорони України 17 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «Гранд Мотор» легкові автомобілі спеціалізованого призначення за 3,83 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить чотири спеціалізованих автомобіля СКС-ТСМ-ПС виробництва ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» на базі Toyota Camry 2020 року випуску по 957,5 тис грн. Кожна автівка матиме двозонний клімат-контроль, відеокамеру зворотного огляду, багатофункціональний бортовий комп’ютер, шість подушок безпеки, паркувальні датчики попереду та позаду, а також додаткову комплектність (мед аптечка, вогнегасник, трос, комплект килимків, картер двигуна захищений металевим захистом).

Крім того, кожен автомобіль матиме спец сигнали: проблискові маяки червоного та синього кольору, які встановлюються на передній частині автомобіля, проблискова фара типу LED, сигнальний гучномовний пристрій потужністю 150 Вт з адаптованим керуванням, проблисковими маячками.

У автосалонах ціни Toyota Camry у базовій комплектації без спец сигналів та додаткової комплектації стартують від 806 тис грн.

Вартість договору на майже 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,9 млн грн.

На торгах конкурентом переможця буда Фірма «Алмаз мотор, ЛТД» Олексія Шохи та Олександра Корнієнка, чия пропозиція була вищою – 3,84 млн грн. Дешевшою була пропозиція чернігівського ТОВ «Автомобільна компанія Сівер-Авто», бенефіціарами якого є Тетяна Бушай та Олег Семінський, –  3,80 млн грн. Але вона була відхилена, оскільки фірма не надала зразок сертифікату відповідності українських систем сертифікації на спеціалізований автомобіль, а наданий аналогічний договір виявився не таким, який вимагав замовник.

Хмельницька «Гранд Мотор» на чолі з Андрієм Джагаряном належить Тетяні Дерешук та Марії Гвоздьовій – дружині колишнього нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Михайла Гвоздьова. Згідно з «Прозорро», у 2017-2020 рр. фірма виграла тендерів на загальну суму 123,23 млн грн.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» є Сергій Калюш із Вишневого та Михайло Городових із Черкащини. Із 2011 року «Спец-Ком-Сервіс» натендерив 1,92 млрд грн., переважно в системі МВС.

У 2016 р. прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадовців Нацгвардії, котрі нібито сприяли перемогам «Спец-Ком-Сервісу» на торгах щодо закупівлі техніки.