Проектант за 34 мільйони розрахує зони затоплення у разі аварій на гідроелектростанціях
14.12.2020   //  

ПрАТ «Укргідроенерго» 7 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ «Укргідропроект» про комплексні інженерні послуги на 34,01 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року компанія повинна буде уточнити зони можливого катастрофічного затоплення у разі руйнування або форсованого скиду води на гідротехнічних спорудах Дніпровського і Дністровського каскадів «Укргідроенерго». Зокрема визначать основні гідрологічні характеристики річок Дніпро і Дністер та гідротехнічні характеристики гідровузлів обох каскадів, виконають розрахунки проривної хвилі та форсованого спрацювання водосховищ  визначать та нанесуть на топокарти зони затоплення.

Ціна угоди всього на 0,04% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 34,02 млн грн.

Анонімна фірма просила поділити послуги та оплату на етапи, а також зменшити строк оплати наданих послуг із 90 до 30-45 банківських днів, проте замовник відмовився.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Проектно-дослідницький інститут «Енергоінжпроект» Оксани Найди на чолі з Дмитром Сумським, яке займається проектуванням електромереж. При цьому ніхто не знижував ціну на аукціоні.

Харківське ПрАТ «Укргідропроект» створене у 1994 році на базі заснованого в 1927 році державного інституту «Укргідропроект», який проектував Дніпровський і Дністровський каскади. Єдиним акціонером компанії та головою наглядової ради є Саркіс Симов’ян.

Закупівлю провели з другої спроби за дорученням Кабміну від 2 лютого 2019 року про підвищення готовності органів державної влади до виконання заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій. Перший тендер відмінили, бо «Укргідропроект» не завантажив форму «Тендерна пропозиція», а «Енергоінжпроект» подав антикорупційну програму, що відрізнялась від типової відсутністю основних антикорупційних процедур.

Торік «Укргідроенерго» замовило «Укргідропроекту» технічне завдання для нинішньої закупівлі за 123 тис грн. То була допорогова сума, тому виконавця обрали без торгів.