Син дипломата отримає 6,5 млн на рекламу урядової програми «Енергодім» для ОСББ
09.12.2020   //  

ДУ «Фонд енергоефективності» 30 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Юніверсал Маккенн Медіа» рекламних послуг на 6,49 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 15 лютого 2021 року на телебаченні та в інтернеті проведуть рекламну кампанію програми «Енергодім», яка передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Йдеться про модернізацію систем опалення, утеплення, заміну вікон і дверей. Першим 500 ОСББ відшкодують 60-70% витрат на матеріали, обладнання і роботи, а решті – 40-50% залежно від пакету.

У грудні виконавець розмістить п’ять відеороликів замовника на таких українських телеканалах: ICTV, Інтер, Новий, СТБ, Україна, 1+1, Мега, НТН, К1, НЛО-ТВ, Ентер-фільм, Піксель, Індиго TV, М1, Сонце, К2, ОЦЕ, 24 канал, ZOOM, М2. Два відеоролики будуть довжиною 30 секунд і три – 15 секунд. Загальний попередній обсяг замовлення становить 683 пункти рейтингу для цільової аудиторії EqTRP по 3 317-12 651 грн.

Найбільша сума в 1,14 млн грн. припадає на рекламу на телеканалі СТБ Віктора Пінчука по 11 022 грн. А найдорожчим виявилось розміщення на його ж Новому по 12 651 грн.

Рекламу в інтернеті розміщуватимуть протягом усієї кампанії через канали комунікації Google search, Google Display Network, Facebook+Instagram, DV360, MGID і Phoenix. Вона має підняти кількість відвідувань сайту програми та звернень до чат-боту в месенджері Viber. Загальний попередній обсяг замовлення складає 500 тис кліків по 1,20-3,58 грн.

Найбільша сума у 347 тис грн. припадає на найдешевшу рекламу через DV360 по 1,20 грн. за клік. А найдорожчою виявилась реклама через Google search по 3,58 грн. за клік.

Вартість договору на 12% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 7,38 млн грн.

Тендерна документація вимагала підтвердити, що у 2018 та/або 2019 та/або 2020 роках  учасник витратив понад 3,00 млн грн. на розміщення реклами в інтернеті для одного клієнта. У тому числі не менше 50% суми – на контекстну рекламу з оплатою за клік.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Медіа Скоуп Глобал», яке належить Андрію Кроленку та ТОВ «РКЛМ» Катерини Клименко. Під час торгів суперник запропонував на 15% нижчу ціну, а потім відмовився підписувати договір, тому замовник його відхилив.

Директором столичної «Юніверсал Маккенн Медіа» є Анна Братко, а засновником – ТОВ «Разом Ком’юнікейшнз». Останнє належить Максиму Хандогію і кіпрській «Анез Венчерз Лімітед» британця Роберта Майкла Нобла, а керує ним Арман Маткулов.

Максим Володимирович Хандогій – син українського дипломата Володимира Хандогія, який у 2010-2014 роках був послом України у Великій Британії, а в березні-жовтні 2009 року виконував обов’язки міністра закордонних справ в уряді Юлії Тимошенко. Зараз Володимир Хандогій відомий як позаштатний радник з питань розвитку дипломатичної служби міністра закордонних справ Дмитра Кулеби в уряді Дениса Шмигаля.

Фірма «Разом Ком’юнікейшнз» також є засновником ТОВ «Хавас Медіа Україна». Колись останнє було зареєстроване в одному бізнес-центрі по вул. Пимоненка, 13 із громадською спілкою «Українська коаліція цифрової реклами», куди входить ТОВ «Хавас Ворлдвайд Діджитал Київ» Дениса Логвиненка і вищезгаданої фірми «РКЛМ» Катерини Клименко.

Раніше з 2019 року переможець виграв два підряди АТ «Укрпошта» на 11,11 млн грн.

Заснований урядом «Фонд енергоефективності» очолює Юлія Головатюк-Унгуряну.