«Ростдорстрой» поновився на тендері Сумської САД на 410 млн
02.12.2020   //  

23 листопада адмінколегія АМКУ скасувала рішення Служби автомобільних доріг у Сумській області, яким ТОВ «Ростдорстрой» було відхилено від участі у конкурсі з поточного середнього ремонту автодороги загального користування державного значення Т-19-14 Хмелів – Чернеча Слобода – Буринь на ділянці км 0+000 – км 25+540. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Очікувана вартість тендеру складає 410,04 млн гривень. Згідно тендерній документації, підрядник має завершити ремонтні роботи до кінця 2021 року.

Як повідомляли раніше «Наші гроші», у тендері брали участь три компанії – ТОВ «Ростдорстрой», ТОВ «Роад Констракшн» та ПП «Автомагістраль». В результаті розгляду пропозицій Сумська САД відхилила «Ростдорстрой» та «Роад Констракшн».

Згідно з протоколом розгляду, яку раніше розміщав замовник на сайті публічних закупівель, «Ростдорстрой» відхилили, бо він не підтвердив наявність досвіду виконання аналогічного договору, вказавши обсяги основних робіт – а саме влаштування основ із щебенево-піщаної суміші та асфальтобетону – менші, ніж ті, що були прописані в тендерній документації

«Роад Констракшн» відхилили через надані аналогічні договори, виконавцем в яких був не сам претендент, а  його субпідрядник – ТОВ «БК Євродор», якого «Роад Констракшн» планувало залучати як субпідрядника знову. Але це не передбачалось у тендерній документації.

За словами експертки платформи «Ліга антитрасту» Ганни Сулими, замовник через зазначені вище невідповідності не мав права відхиляти учасника – згідно із пунктом 9 статті 26 Закону «Про публічні Закупівлі», Сумська САД мала повідомити компанії про її недоліки та надати їй 24 години на їхнє усунення, проте не зробила цього і неправомірно відхилила одразу.

Якщо б «Ростдорстрою»  не вдалося б поновитися, конкурс мав би  бути скасованим через відсутність хоча б двох пропозицій на торгах.

10 листопада ТОВ «Ростдорстрой» оскаржило рішення Служби автомобільних доріг у Сумській області про відхилення. 23 листопада адмінколегія АМКУ поновила участь компанії в тендері.

Цього року  «Ростдорстрой» та «Автомагістраль» жодного разу не вигравали тендери Сумської САД.

7 тендерів на дрібний поточний ремонт автодоріг, організовані САД у Сумській області, виграло ДП «Сумський облавтодор» на 7,03 млн гривень. Два тендера на поточний середній – ПП «Будгарант-7» сумарно на 251,03 млн гривень.

Проте головним підрядником сумських автодорівців в цьому році стало  ТОВ «Автомагістраль -Південь», якому віддали три підряди на 978,76 млн гривень.

Засновниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є одесити Олег Наливанний і Валерій Коротков. Але фактичний контроль над компанією має бізнесмен Олександр Бойко, засновник фірми «Шляховик-97», що є найбільшим постачальником будівельних матеріалів та техніки для «Автомагістралі-Південь».

ТОВ «Ростдорстрой» входить у групу бізнесмена Олександра Жукова та мера Одеси Геннадія Труханова. Його бенефіціарами через фірму «Оттема» (Угорщина) значаться Євген Коновалов і Юрій Шумахер – депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Труханова.