АМКУ втретє поновив «Данко» на тендері за 97 мільйонів, де Укравтодор хоче залишити тільки «ПБС» з волинянами
30.11.2020   //  

26 листопада Тендерна колегія Антимонопольного комітету скасувала рішення Служби автомобільних доріг у Волинській області про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Данко» на тендері з поточного середнього ремонту дороги Т-18-02 /М-07/ – Маюничі – Велика Осниця – Красноволя- Колки – /Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/ очікуваною вартістю 97,65 млн гривень. Про це стало відомо з резолютивної частини рішення, опублікованої на сайті «Прозорро».

Окрім Скаржника, на тендер подалося ТОВ «ПБС» та ТОВ «Луцькавтодорсервіс». Під час аукціону «Данко» запропонувало найбільш економічно вигідну пропозицію – на 12% нижче очікуваної вартості предмета закупівлі. Але Волинська САД відхилила пропозицію «Данко». За результатом моніторингу Управління Західного офісу Держаудитслужби, інформація стосовно переліку необхідних машин і механізмів у однойменній довідці та у відомості обсягів робіт  Учасника не сходилася, а тому його пропозиція не відповідала кваліфкритеріям. Однак, згідно з позицією Скаржника, Замовник не мав права відхиляти пропозицію «Данко» через невідповідність кваліфікаційним критеріям уже після аукціону. До того ж, інформація про транспортні засоби та іншу техніку у відомості обсягів робіт та у довідці Учасника не мала дублюватися – адже у відомості вказано, що Учасник міг подати у складі ТП вказані машини або їхні еквіваленти, які Учасник у довідці про наявність транспортних засобів і вказав.

За результатами розгляду скарги АМКУ і скасувала рішення Волинської САД про відхилення пропозиції компанії.

Нагадаємо, пропозицію «Данко» на цьому тендері Замовник вже відхиляв – через нібито недостовірні відомості щодо підтвердження наявності асфальтобетонного заводу. Рішенням від 16 жовтня Антимонопольний комітет скасував рішення Служби автомобільних доріг у Волинській області і повернув «Данко» на тендер. Окрім цього Волинська САД відхиляла пропозицію компанії до аукціону, за скаргою ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс», в якій підприємство вказало на неналежне оформлення банківської гарантії «Данко». Тоді АМКУ повернув «Данко» на торги через те, що Замовник не надав йому 24 години на усунення недоліків.

До цього на тендерах Волинської САД «Данко» вперше виграв крупні підряди Укравтодору – на поточний середній ремонт дороги Т-03-11 /Р-14/ – Седлище – Камінь- Каширський-Ковель-М-19 – Колодяжне-Локачі – /Н-17/ вартістю 92,86 млн гривень, а також – два поточних дрібних ремонти доріг Т-18-06 і Р-14 сукупною вартістю 42,64 млн гривень – при цьому договір Волинська САД  поки що підписала тільки один – на ремонт Р-14.

Керівником київського ТОВ «Данко» є Юлія Бебіх, а власником фірми – Валентина Чумак. Обидві прописані у Донецькій області.