Фірми оточення керівництва Покровська розіграли тендер на ремонт дороги за 3 мільйона
27.11.2020   //  

Житлово-комунальний відділ Покровської міської ради Донецької області за результатами тендеру має намір укласти з ТОВ «Будресурс» угоду про ремонт дороги вартістю 2,82 млн грн.

Про це пише видання «Вчасно» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Замовлено капремонт дороги вулиці Таврійській в Покровську, термін виконання робіт  – до кінця 2021 року.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Дор Строй» з дорожчою на 134 тис. пропозицією, на аукціоні фірми не торгувалися.

«Будресурс» зареєстроване на В’ячеслава Кашлакова та Олену Мінакову в сусідньому Мирнограді Донецької області на вулиці Шосейна, 2 В.

Ще на початку поточного року серед засновників фірми був В’ячеслав Хасенко, який є рідним дядьком дружини Вікторії Требушкіної — дружини екс-мера Покровська та Мирнограда Руслана Требушкіна. В 2019 від «Опозиційного блоку» він став народним депутатом, а нещодавно Руслан Требушкін переміг на виборах мера Покровська.

Іншим свідченням близькості «Будресурс» до політика може бути те, що фірма орендує техніку у «Люкс 2020», власниками якої є інший родич дружини Требушкіна — Микола Хасенко, а також Леонід Кравченко. Останній разом з братом Руслана Требушкіна — Олексієм, входив до керівного складу Донецької обласної організації партії «Відродження». Він також кілька років тому був директором «Будресурс». Варто додати, що фірма-орендодавець «Люкс 2020» має з «Будресурс» одну адресу.

«Дор Строй» також зареєстроване в Мирннограді на вул. Курській, 23. Але в поданих на тендер документах фірма визнала, що фактично працює за адресою свого конкурента – на вул. Шосейній 2 В.

Засновниками «Дор Строй» є Ірина та Віолетта Степченки. Остання зазначена інженером з охорони праці в «Будресурс». Про це свідчать довідка про наявність працівників, подана останнім на тендер.

До того ж «Дор Строй» як і його тендерний конкурент орендують техніку у одного орендодавця — вищезгаданого «Люкс 2020».

Від «Наших грошей»

За даними «Прозорро», з 2016 року «»Будресурс» уклало угод на 157,42 млн грн. При цьому на договори з ЖКВ Покровської міськради прийшлось  50,82 млн грн.

На сайті Покровської міськради виконуючим повноваження мера міста вказаний брат Руслана Требушкіна – Олексій Требушкін.