«ОККО» має заплатити штраф 6,5 млн за картельну змову на ринку скрапленого газу
25.11.2020   //  

Власник акцій «ОККО» програв суд з АМКУ. Тепер «ОККО» має заплатити 6,5 млн.грн штрафу за завищенні ціни на автомобільний газ, повідомляє «Ліга антитрасту».

Влітку 2018 року Антимонопольний комітет наклав 6,5 млн.грн. штрафу на компанії групи «ОККО» – ПП «ОККО-Бізнес Контракт», ПП «ОККО-Контракт», ТОВ «ОККО-СХІД» і ТОВ «ОККО-Рітейл» за цінову змову з іншими учасниками ринку – групою «Надежда», групою «WOG», ТОВ «Авантаж 7» та ТОВ «Факторінг Груп». Завдяки змові компанії – порушники в серпні 2017 продавали скраплений газ на АЗС за завищеною ціною.

Кожна компанія-порушник з групи «ОККО» оскаржила свій штраф до суду, і кожна його програла. «ОККО-Контракт» дійшло до Верховного суду двічі. Та 3 листопада Верховний Суд вже вдруге передав справу на новий розгляд до першої інстанції.

Проте на цьому судова тяганина не закінчилася. Власник акцій компанії з групи «ОККО» – компанія «GNG International Limited» у 2020 році, не будучи учасником процесу, вирішила також подати апеляцію. Нібито судами вирішувалося питання про її права, обов`язки та інтереси, як власника оштрафованих компаній.

«Але і апеляційний, і Верховний Суд не оцінили правового креативу та відмовили у задоволенні скарг компанії, зазначивши, що оскаржувані рішення не містять будь-якого посилання на права, інтереси чи обов`язки «GNG International Limited», та рішення щодо неї судами не приймалися», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Посилання на судові рішення:

https://cutt.ly/Jg6ilZm

https://cutt.ly/Zg6pTiW

https://cutt.ly/9g6aw82

https://cutt.ly/Tg6pFaP

https://cutt.ly/Gg6ajlK

https://cutt.ly/Jg6f1BT

https://cutt.ly/2g6f9Ek

https://cutt.ly/eg6f2xI