Лісгосп за 1,7 мільйона купив преміум-пікап Volkswagen дорожче цін у автосалонах на 20%
24.11.2020   //  

ДП «Лугинське лісове господарство» 19 листопада повідомило про закупівлю у АТ «Таскомбанк» автомобіля Volkswagen за 1,65 млн грн.

Про це написала Наталія Іжицька для видання «Житомир.infо».

Закупівля була проведена без використання електронної системи. А в «Прозорро» було просто оприлюднено дані про угоду без самого договору.

Лісгосп закупив Volkswagen Amarok Rancho 2.0 TDI (дизель), потужністю 180 кінських сил та 8-ступінчатою автоматичною коробкою передач. Детальніші характеристики у закупівлі не вказано. Автодилери рекламують цю модель як пікап преміумкласу.

На сайті українського представництва автомобілів Volkswagen найвища ціна на модель Amarok Rancho складає 1,36 млн грн. Це на 20% нижче від ціни автомобіля для лісників.

На сайті automir.com.ua. пікап Volkswagen Amarok Rancho такої потужності можна придбати від 1,21 млн грн. В комплектацію автомобіля входить, зокрема: «зимовий пакет»: підігрів передніх сидінь, що регулюється окремо, підігрів форсунок омивача лобового скла, 6 динаміків (2 високочастотних, 2 низькочастотних та 2 повночастотних динаміки); сar-Net «Guide & Inform»; багатофункціональне шкіряне кермо з перемикачами для радіо та мобільного телефону; виконання для холодних регіонів; клімат-контроль «Climatronic»; навігаційна система «Discover Media»: 6,33″-вий дисплей з функцією Touchscreen та функцією голосового керування; функція голосового керування мультимедійними системами та інше.

Поставити автомобіль мають з листопада 2020 року по травень 2023 року.

Бенефіціаром АТ «Таскомбанк» є екс-народний депутат Сергій Тігіпко.

З 28 серпня 2020 року директором ДП «Лугинський лісгосп» є Васюхник Юрій Олександрович. Згідно з його декларацією, він володіє двома земельними ділянками площею 20 соток в Маневичах (Волинська область). Також йому належить половина житлового будинку на 213 квадратів, друга половина належить Наталії Васюхник (у декларації Юрія Васюхника за 2016 Наталія Васюхник зазначається як дружина). У 2019 році вона придбала квартиру в Любешеві (Волинська область), в якій Васюхник минулого року проживав.

За минулий рік Юрій Васюхник задекларував 182 тис грн. заробітної плати від ДП «Коростенське лісомисливське господарство» та 96 тис грн.. від ДП «Любешівське лісомисливське господарство», а ще 200 тис грн. готівки.