Фірма колишнього топ-податківця і пилипишинця відсудила оренду ділянки на Либідській за 128 тисяч на рік
23.11.2020   //  

Суд визнав укладеним на 5 років договір оренди ділянки площею 0,14 га на площі  Либідська між ТОВ «Стоїк-Авто» та Київрадою з дня набрання рішенням суду у даній справі законної сили. Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва від 28 жовтня.

5 липня 2018 року Київрада прийняла рішення про передачу ТОВ «Стоїк-Авто» ділянки 0,14 га для обслуговування об’єктів інженерної, транспортної, енергетичної інфраструктури (крім об’єктів дорожнього сервісу) на площі Либідській.

У подальшому фірма звернулася до уду з позовом про визнання укладеним договору оренди вказаної ділянки, посилаючись на ухилення Фірма каже, що Київрада ухилялася від цього.

У свою чергу Київрада позов не визнала, вказуючи на те, що сторони не домовилися про розмір орендної плати. Також Київрада сказала, що не отримала документів, що підтверджують вирішення питання сплати пайової участі та питання сплати відновної вартості зелених насаджень.

У 2019 році суди перших двох інстанцій визнали договір укладеним. Однак, у грудні 2019-го Верховний Суд ці рішення скасував і направив справу на новий розгляд. І 28 жовтня Госпуд м. Києва визнав договір укладеним. У ньому визначено розмір орендної плати у розмірі 128 тис грн на рік.

Щодо сплати пайового внеску і за відновлення зелених насаджень суд вказав, що фірма не повинна їх платити, оскільк будівництво на ділянці не здійснюється і зелені насадження на ній були відсутні.

Власниками ТОВ «Стоїк-Авто» є Валерій Дієсперов і Геннадій Розумєй.

Валерій Дієсперов – колишній перший заступник начальника податкової міліції – начальник Головного управління податкової міліції ДПА України. У 2010 році трудовий колектив написав відкритий лист до заступника генпрокурора Віктора Кудрявцева і генерал-майора податкової міліції Валерія Дієсперова з вимогами пояснити лобіювання ними інтересів ТОВ «Київголографія». Крім того, у 2010 році видання «Багнет» написало про спробу рейдерського захоплення ДП «ТД «Етанол», зокрема, з боку представників ТОВ «Київголографія». Дієсперов раніше входив до складу засновників цієї фірми.

Геннадій Розумєй є також співзасновників ряду компаній, і в тому числі ТОВ «Темпо Інвест» разом із Євгеном Фельдферовим, Вадимом Одинцем і ТОВ «Побудрембудматеріали», що зареєстроване на панамську компанію «Солферіно Касас Ес.Ей.». Раніше до складу засновників «Побудрембудматеріалів» входили Григорій Поліщук, Андрій Біба та Валентина Ушакова, теща біглого екс-міністра екології та енергетики і вуглепрому Едуарда Ставицького.

На початку 2000-х Геннадій Розумєй був співвласником ТОВ «Ріелті-Експерт» разом із Людмилою Пилипишин, дружиною екс-нардепа, екс-голови Шевченківської РДА у м. Києві Віктора Пилипишина. Однією з ключових бізнес-структур Віктора Пилипишина була група компаній «Стоїк».

Геннадій Розумєй увійшов у список кандидатів у народні депутати від Блоку Литвина («Народна партія») у 2007 році, у якому під №5 йшов Віктор Пилипишин. А роком раніше, у 2006 році, в одному списку кандидатів у депутати Київради від «Народної партії» із Пилипишиним була Юлія Розумей. Вона є кінцевим власником ТОВ «Автосоюз».

У ТОВ «Стоїк-Авто» поруч із вказаною ділянкою 0,14 га на Либідській площі в оренді ще 0,56 га (на підставі рішення Київради 2006 року). Крім того, компанія з 2003 року орендує на проспекті Степана Бандери, 28 ділянку площею 0,91 га.