Дружина лікаря з Кропивницького продала в район респіратори на чверть дорожче ринку
20.11.2020   //  

Олександрійська центральна міська Кіровоградської лікарня 12 листопада за замовила у ТОВ «Астор медікал» респіраторів чотирьох типів на 120 тис грн. Про це написав Павло Лісниченко в виданні «Гречка».

Закупівлю провели за так званою коронавірусною процедурою, тобто без конкурентних торгів.

Відповідно до специфікації медики отримають 500 респіраторів з рівнем захисту FFP2 без клапана по 34 грн/шт., 1000 респіраторів FFP2 з клапаном по 36,5 грн/шт., 500 респіраторів FF3 без клапана по 43 грн./шт. і 1000 респіраторів FFP3 з клапаном по 46 грн/шт. Весь товар підрядник має поставити до 1 грудня.

Варто зауважити, в системі ProZorro присутні безліч тендерів в яких аналогічний товар в той же період придбано за суттєво нижчими цінами. В середньому ринкова ціна на респіратори є нижчою на 10-15% від олександрійського контракту, однак є й дешевші пропозиції. Для прикладу Маловисківський центр первинної медико-санітарної допомоги замовив респіратори FFP2 без клапана вдвічі дешевше – по 14,9 грн/шт., а Хмельницька центральна райлікарня за респіратори FFP2 з клапаном віддає по 32 гривні за штуку. Вільшанському районному центру медико-санітарної допомоги вдалось підписати контракт на постачання респіраторів FF3 з клапаном по 24,9 грн/шт. Насамкінець Нововолинський ЦПМСД купив партію респіраторів FFP3 без клапана по 32 гривні за одиницю.

Враховуючи вище вказані ціни Олександрійська центральна міська лікарня могла б зекономити майже чверть від витраченого – близько 36 тисяч гривень.

Це вже не перший досвід співпраці олександрійського медзакладу та ТОВ «Астор медікал». Починаючи з жовтня між сторонами було підписано чотири договори на загальну суму 2,12 млн грн. Крім респіраторів фірма домовилася поставити медикам таблетовану сіль для пом’якшення води, розчини для дезінфекції гемодіалізних апаратів та власне апаратуру і витратні матеріали для діалізаторів. Крім вже згаданої олександрійської лікарні на території Кіровоградської області фірма має бюджетні замовлення з Кропивницькою міською лікарнею №2 ім. Святої Анни, обласним клінічним кардіологічним центром та міською лікарнею швидкої медичної допомоги.

«Астор медікал», попри те що було засноване лише в січні 2020 року, вже встигло отримати по Україні 49 замовлень та підписати контрактів на суму 73,19 млн грн. Попри місце реєстрації – Київ, власником фірми вказана Вікторія Шевчук, з пропискою у селищі Соколівському, поблизу Кропивницького. Вона є дружиною депутата Кіровоградської облради, завідувача хірургічним гастроентерологічним відділенням Кіровоградської обласної лікарні Олександра Шевчука, який заодно є й директором ТОВ «Астор медікал».