Для медиків швидких закупили захисні костюми на 9 мільйонів з націнкою 150%
20.11.2020   //  

Комунальна неприбуткова установа «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради в жовтні-листопаді замовив 30 000 комплектів захисного одягу на загальну суму 9,13 млн грн.

Про це йдеться в матеріалі Наталії Іжицької для «Житомир.Інфо».

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Дві угоди на придбання 10 000 комплектів захисного одягу 15 та 23 жовтня обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уклав із ФОПом Івановим Олексієм Олександровичем. Вартість договорів становила по 1,49 млн грн, вартість комплекту склала 298,5 грн. 9 листопада Центр уклав угоду на постачання 10 000 комплектів захисного одягу з ФОПом Давиденком Михайлом Михайловичем. Вартість договору становить 2,99 млн грн, вартість одного комплекту така ж як і в попередніх закупівлях – 298,5 грн.

Згідно з договорами КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» замовило загалом 30 000 комплектів захисного одягу, які включають комбінезон з капюшоном, вологонепроникний ламінований матеріал спанбонд, містить дихаючу вставку на спині та бахіли високі ламіновані на резинці із спанбонда. В опублікованих документах лікарня не вказала ні виробника комплектів, ні їх термін використання. Однак як повідомив медичний директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради Віктор Гриньов, одяг є одноразовим і його виробляє компанія ПП «Інтекст» (Одеська обл., м. Балта).

Журналісти Житомир.info зателефонували до представника вказаної компанії, який повідомив, що комбінезони з такою ж характеристикою у них можна придбати за 115 грн. Тобто при закупівлі у виробника 30 тис. захисних комплектів коштували б 3,45 млн грн, різниця з вартістю закупівлі – 5,68 млн грн.

Для порівняння, одноразові комбінезони з капюшоном КНП «Коростенська центральна міська лікарня» Коростенської міської ради 18 листопада закупила по 156 грн за штуку, КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання» Старобільської районної ради – по 190 грн, КНП «Великоолександрівська районна лікарня» Великоолександрівської районної ради Херсонської області – по 115 грн.

З січня 2019 року обов’язки керівника «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради виконує заступниця головного лікаря установи Світлана Мошківська.

Олексій Іванов зареєстрований як ФОП у Мелітополі в лютому 2008 року. Основним видом діяльності підприємця є оптова торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів. За даними сайту Youcontrol, ФОП Іванов участь у державних закупівлях брав лише у жовтні та листопаді 2020 року і співпрацює лише з КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради. За місяць з підприємцем підписали п’ять договорів загальною вартістю 3,74 млн грн.

Михайло Давиденко зареєстрований як «медичний» ФОП у Києві за півтора тижня до укладання угоди – 29 жовтня 2020 року. Раніше Давиденко був зареєстрований як ФОП в місті Артемівськ Донецької області й займався вантажними перевезеннями.

Через чотири дні, 13 листопада «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради уклав ще одну угоду на постачання 10 000 комплектів захисного одягу з ТОВ «Партнери Мед». На цей раз були замовлені костюми розміру XXL, ціна за одиницю збільшилася до 315,5 грн. Загальна сума угоди – 3,16 млн грн.

«Партнери Мед»  було зареєстроване 12 жовтня 2020 року в Борисполі. Власником фірми є Костянтин Феліксович Землинський із Бахмута, Донецької області, а керівником вищезгаданий Давиденко Михайло Михайлович. Угода з житомирським Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пока що єдина для фірми за бюджетні кошти.