Тинний змінив покращувачів сміттєзвалища за 353 млн – замість «микитасів» обрали оточення Яцуби
16.11.2020   //  

ПрАТ «Київспецтранс» 12 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Хозхімсервіс» реконструкцію сміттєзвалища в Київській області за 353,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У 2018 році ТОВ «Будівельна компанія «Адамант» з орбіти Максима Микитася виграло підряд «Київспецтрансу» на реконструкцію і технічне переоснащення полігону твердих побутових відходів №5 у селі Підгірці Обухівського району вартістю 326,49 млн грн. За даними «Є-Дата» та «.007», за тією угодою перерахували кошти в сумі 200,07 млн грн.

Новий підрядник «Хозхімсервіс» рекультивує ділянку №1 до кінця 2023 року. Зокрема завезуть сипучі матеріали та ґрунт, реконструюють каналізаційну насосну станцію, влаштують очисні споруди, дренажну систему, спостережні свердловини, побутовий будинок, електропостачання, відеоспостереження, дороги, благоустрій та освітлення.

Гідроізоляційні роботи на 18% ціни виконає вінницьке ТОВ «Сучасні гідроізоляційні технології» Віталія Сільського, Олександра Бабенка, Руслана Коштири та Юрія Шпирка.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Вартість договору на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 358,66 млн грн.

Дві компанії не допустили до аукціону: ПрАТ «Метробуд» – через відсутність графіку виконання робіт, а ТОВ «Спеціальний будівельний сервіс» – через несплату тендерного забезпечення. Друга марно вимагала від замовника відхилити допущених учасників.

Єдиним допущеним конкурентом було вінницьке ТОВ «Будівельне управління механізації» Сергія Воловика і Дмитра Годованюка. Годованюк керував ТОВ «Мостобуд» екснардепа від Партії Регіонів Володимиру Продівусу. А Воловик у минулому значився керівником ТОВ «Київмостобуд», у засновниках якого було ПАТ «Мостобуд». Останнє зараз банкрутує, але перед тим входило і корпорацію «Укрмостобуд» Продівуса.

Столичним «Хозхімсервісом» володіє Алла Кізіменко з Лиману на Донеччині, а керує її син Марк Олегович Кізіменко. Представниками фірми є Тимофій Таможніков, Наталія Кізіменко та Олександр Криворучко. Останні двоє керували ТОВ «Леман-Бетон» Лілії Таможнікової, доки його не переоформили на Артема Сушкова з окупованого Донецька.

Чоловік Алли Кізіменко Олег Кізіменко колись очолював Управління капітального будівництва Донецької ОДА, а з 2012 року був заступником мера Севастополя Володимира Яцуби. Після анексії Криму Росією Кізіменко-старший лишився на тій же посаді при так званому губернаторі Сергію Меняйлі, а в 2015 році був звільнений.

У вересні 2018 року Олег Кізіменко був арештований у Херсоні за підозрою в державній зраді, а в грудні 2018 року – засуджений на п’ять років умовно за сепаратизм.

Нагадаємо, за даними «Ліги антитрасту», Господарський суд міста Києва 3 листопада зобов’язав АМКУ виключити «Хозхімсервіс» із «чорного списку» змовників. Рішення прийняла суддя Оксана Марченко (див. «Суддя злила в унітаз тендерні бани АМКУ»).

Акціонерами «Київспецтрансу» є Департамент комунальної власності КМДА (51%) та Ігор Тинний (47%), бізнес-партнер родини колишнього секретаря РНБОУ Олександра Турчинова та народних депутатів від партії «ОПЗЖ» Сергія та Юлії Льовочкіних.