COVID-19. Сім’я Бродського продала «Медзакупівлям» захисних халатів на 154 мільйони
12.11.2020   //  

ДП «Медичні закупівлі України» Міністерство охорони здоров’я України 29 жовтня та 6 листопада уклало дві угоди з ТОВ «Група Венето» про закупівлю захисних халатів на загальну суму 154,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч фірма поставить 700 тис багаторазових медичних ізоляційних халатів розмірів S, M, L власного виробництва з нетканого матеріалу по 220 грн. Вони мають бути стерильні або нестерильні, нові, з довгими рукавами з еластичною тасьмою чи гумкою по краю, на зав’язках на поясі та – за наявності – на шиї. Халати повинні мати передбачені законом декларації та сертифікати і відповідати ДСТУ EN 14126:2008. Матеріал і клас не вказані.

За даними від учасників ринку, для багаторазового халата 6 класу захисту модуль В ціна у 220 грн. є нормальною, якщо врахувати витрату мембранного матеріалу 1,85-2,40 пог. м на халат. Ринкова ціна такого матеріалу становить 2-5 євро за кв. м залежно від щільності та країни виробництва. До того ж при ввезенні в Україну такий матеріал обкладається митом. З деяких нетканих матеріалів можна шити дешевші халати до 4 класу захисту.

Черкаською «Група Венето» на чолі з Олександром Згібловим через київське ТОВ «Денді Юа» володіють Світлана, Юрій і Ростислав Бродські. Це друга дружина і сини екснардепа, ексдепутата Київради і ексголови Держкомпідприємництва України Михайла Бродського.

Згіблов був депутатом Черкаської міськради від «Партії Вільних Демократів», яка цього року туди не пройшла. Також він ішов від неї в мери Черкас, але набрав кілька відсотків.

«Veneto» виготовляє ортопедичні матраци та логістичну тару. На її сайті також є меблі, ковдри, подушки і спецзахист – комбінезони, щитки та бахили, але саме халатів немає.

Усього з 2016 року «Група Венето» отримала державних підрядів на 175,65 млн грн. Із них нинішні підряди «Медзакупівель» – найбільші та перші конкретно по спецзахисту.