Новачок продав медикам Вінниччини британський прискорювач за 50 мільйонів
07.11.2020   //  

КНП «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради» 2 листопада за результатами тендеру уклало угод з ТОВ «Медрадіофізика-Плюс» про закупівлю прискорювача за 49,75 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця року поставлять медичний лінійний прискорювач Elekta Synergy Platform із комплексом обладнання виробництва компанії «Elekta Limited» (Велика Британія).

Комплекс включає сам інтегрований багатопелюстковий коліматор високої роздільної здатності, робочу станцію тривимірного дозиметричного планування, робочу станцію оконтурювання анатомічних структур, систему керування радіологічною інформацією з програмним та апаратним забезпеченням (сервер і робочі станції), набір пристосувань для іммобілізації, стабілізатор електричної напруги з набором батарей та лікувальний стіл.

У липні Обласне територіальне медичне об’єднання м. Краматорськ замовило цій фірмі такий прискорювач на 22% дорожче – за 60,50 млн грн. Однак тоді комплекс включав багатопелюстковий коліматор AGILITY, робочу станцію тривимірного дозиметричного планування, ДВІ робочі станції оконтурювання анатомічних структур, систему керування радіологічною інформацією з програмним та апаратним забезпеченням (сервер і робочі станції), набір пристосувань для іммобілізації, стабілізатор напруги і лікувальний стіл.

Нинішній договір передбачає аванс 70%. Гарантійний строк експлуатації складає рік.

Вартість договору на 0,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 50,00 млн грн.

Первинна тендерна документація вимагала кількість пелюсток коліматора не менше 80 штук і ширину всіх пелюсток коліматора в усіх його частинах не більше 1 см. ФОП Тоідзе Тимур Георгійович вимагав змінити ці вимоги, вважаючи їх надто низькими. За словами підприємця, замовник може отримати застаріле обладнання. Замовник змінив тендерну документацію, збільшивши вказані вимоги до 120 пелюсток і ширини не більше 0,5 см.

Як і на краматорському тендері, єдиним конкурентом «Медрадіофізика-Плюс» було київське ТОВ «Радіо-Мед» із прискорювачем XHA1400 виробництва фірми «Shandong Xinhua Medical Instrumental Co., Ltd.» (Китай). Суперник належить Людмилі Мануляк з міста Косів на Франківщині, а очолює його Олександр Юрійович Науменко. Особа з такими ПІБ керує київським ТОВ «Нуклітек» Сергія Бойчука з Чернівецької області.

Створена в грудні 2019 року миколаївська «Медрадіофізика-Плюс» вдруге отримала державний підряд: першим був вищезгаданий краматорський. Засновником компанії є місцевий житель Олександр Соловйов, а директором – Ольга Ступчик. Соловйов також володіє та керує миколаївським ТОВ «Медрадіофізика», створеним у січні 2020 року.