Філатов віддав фірмі з гнізда Корбана чергові 150 млн на ремонт доріг
04.11.2020   //  

29 жовтня Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради уклав угоду з ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» на поточний ремонт автошляхів вартістю 149,78 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро». За умовами договору «Елітпроект» має провести ремонт дороги до кінця цього року.

ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» зі статутним капіталом у 500 гривен є фаворитом дорожніх підрядів Дніпровської міськради.

Власником ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» виступає дніпровська юристка Олеся Бондаренко, одна із засновників місцевого адвокатського об’єднання «Лекс Таліон». Це об’єднання зареєстровано у Дніпрі на вулиці Січеславська набережна 53 за тією самою адресою що і ТОВ «Депозитарно-фондова компанія «Славутич-Капітал» з групи Геннадія Корбана.

Засноване у березні 2019 року ТОВ торік взяло участь у трьох тендерах Департаменту благоустрою та інфраструктури, і виграло їх всі на 600,42 млн гривень. З початку 2020 року Дніпровська міськрада уклала ще три угоди на дорожні підряди з «Елітпроектом» на 311,78 млн гривень. В цьому році їх співробітництво потрапило в поле зору правоохоронних органів.

4 листопада господарський суд Дніпропетровської області має розглянути позов місцевої прокуратури до Департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради та ТОВ «Будівельно-виробничої фірми «Елітпроект», в якому вимагається визнати недійсним тендер та укладений між сторонами договір на 159,96 млн гривен.

Як зазначається в клопотанні, департамент міськради «безпідставно, в порушення вимог закону «Про публічні закупівлі» застосувавши переговорну процедуру, 25 серпня уклав  з ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» договір про надання додаткових аналогічних послуг з поточного ремонту автошляхів на 159,96 млн. гривень.

Окрім того з 26 лютого відкрите кримінальне провадження за підрядом з ремонту дороги  на 593,36 млн гривень, який «Елітпроект» отримав 3 лютого.

Як зазначається в тексті ухвали Бабушкинського райсуду м. Дніпро, «БВФ «Елітпроект» та Дніпровська міськрада узгодили черговий ремонт автодороги на 149,78 млн гривень.

ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» надало на конкурс довідку  про те, що підтверджує наявність антикорупційної програми та уповноваженої особи з антикорупційної програми, про що додало завірену копію наказу про дозвіл Петрову О.В., інженеру з охорони праці виконувати поряд зі своєю основною роботою, додаткову роботу з антикорупційної діяльності. Однак, згідно іншої довідки у складі цієї ж тендерної пропозиції, такий працівник у штаті фірми не значиться. Таким чином, як зазначається у тексті ухвали, «наявні достатні підстави вважати, що службові особи внесли до офіційного документу довідки завідомо неправдиві відомості».

Крім того, у складі тендерної пропозиції «Елітпроект» шляхом завантаження через «Прозорро» подано лист-пояснення «Щодо ненадання звіту про рух грошових коштів», в якому зазначається, що ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект»  є мікропідприємством та має подавати скорочену фінансову звітність. За наданою  фінзвітностю за 2019 рік, чистий дохід від реалізації продукції склав всього  467,1 тис. грн. Одночасно до тендерної пропозиції «Елітпроект» надало довідку про наявність досвіду виконання аналогічного договору та копії договору від 23.11.2019 з актами виконаних робіт лише за листопад 2019 року на суму понад 2,51 млн. грн., що не було відображено у фінансовій звітності малого підприємства і слугувало приводом для відкриття кримінального провадження.

З початку року Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради уклав за тендерами договорів на 2,35 млрд гривень, знижка від очікуваної вартості склала 2,6%.