СБУ купила у людей Гладковського кросовери Hyundai Tucson за 23 мільйони
02.11.2020   //  

HyperFocal: 0

Департамент господарського забезпечення Служби безпеки України 22 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Автоберег» легкові автомобілі спеціалізованого призначення за 22,65 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить 32 кросовери Hyundai Tucson, 2.0 6A/T, 2WD Dynamic 2020 року випуску сірого кольору по 708 тис грн.

Автомобіль матиме автоматичну коробку передач, круїз-контроль, дистанційний чіп-ключ, подушки безпеки, систему кондиціюнування та обігріву, а з додаткового обладнання – гумові килимки, металевий захист двигуна, захисну сітку в бампері, сигнально-гучномовний пристрій потужністю 150 Вт та виносний спеціальний світловий сигнал (маячок) синього кольору з магнітним утримувачем 12V.

Нині цю комплектацію без додаткового обладнання продають у салонах по 721,6 тис грн.

На торгах єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Дар-Авто», яка запропонувало вище на 2,4 тис суму. Фірми не торгувалися під час аукціону.

«Автоберег» зі статутним капіталом 1 тис грн. Олексія Кондрачука є дилером імпортера автомобілів цієї марки в Україну – ТОВ «Хюндай Мотор Україна» із групи «Богдан» екс-першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського.

Раніше переможець вказував у держреєстрі номер телефону +38(067) 9150570. Цей номер також використовувало ТОВ «Український автомобільний холдинг», яке раніше належало Петру Порошенку.

«Дар-Авто»  належить ТОВ «АТП-Інтер», бенефіціаром якого є Оксана Біла. Раніше засновником «Дар-Авто» було ТОВ «Автоекспо», що належить ТОВ «Торговий дім «Камаз» Валентина Затхея з родиною. Співзасновником ТОВ «Автоекспо» був Сергій Бєлий. Бєлий колись керував корпорацією «Богдан» Гладковського, співвласником якої раніше був Петро Порошенко. Наразі Сергій Бєлий є одним із засновників ТОВ «Автомобільна група «Богдан» з групи «Богдан».

Як повідомляли «Наші гроші», у 2018 році ТОВ «Автоберег» і ТОВ «Дар-Авто» розіграли 2,8 млн грн. за електромобілі Hyundai Ioniq для Національного банку України.