Поліція розслідує як ОГА замовила проекти амбулаторій дорожче інших областей в 2-6 разів
28.10.2020   //  

Слідчі Мелітопольського відділення поліції  підозрюють посадовців Департаменту капітального будівництва Запорізької ОДА у розтраті майна при замовленні з переплатою проектних робіт для будівництва амбулаторій.

Про це пишуть «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на ухвалу Мелітопольського міськрайонного суду від 19 жовтня.

Згідно з матеріалами справи, Департамент капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації з 2018 року провів 16 закупівель щодо розроблення проектної документації для будівництва амбулаторій. Їхня вартість коливалася від 433 тис грн. до 600 тис грн. Водночас, за словами слідчих, у інших областях такі роботи замовляли від 64 тис грн. до 243 тис грн. (наприклад).

З огляду на це, слідчі на початку 2019 року відкрили кримінальне провадження №42019081280000042 та почали розслідування, зокрема, призначили судову будівельно-технічну експертизи, яка наразі ще триває. Оскільки ж слідчі дії за цим провадженням ще не завершені, то силовики клопотали у суді щодо продовження строків розслідування, на що отримали дозвіл (до 21.10.2020).

Також в ухвалі вказувалося, що це провадження наприкінці 2019 року закривав слідчий, втім через 10 днів його відновив прокурор.

Окремо зазначалося, що окремі підряди на виконання проектних робіт отримало ТОВ «ІК «Спецтехнологія груп», за таким об’єктами:

  • «Нове будівництво амбулаторії монопрактики за адресою: вул.Насосна, 2, с. Олександрівка, Приазовський район», вартість 433 тис.грн.,
  • «Нове будівництво амбулаторії монопрактики за адресою: вул.Чкалова, 2А, с. Чкалове, Веселівський район», вартість 433 тис.грн.
  • «Нове будівництво амбулаторії монопрактики за адресою: вул. Миру, 8А, с. Новомиколаївка, Мелітопольський район» вартістю 433 тис. грн.
  • «Нове будівництво амбулаторії групової практики за адресою: с. Семенівка, вул. Першотравнева, Мелітопольського району (з житлом для лікаря)» вартістю 600 тис. грн.

Також слідчі стверджували, що за однією адресою з ТОВ «ІК «Спецтехнологія груп» розташоване ТОВ «Прогрес-17», якому Запорізька ОДА замовляла аналогічні послуги за об’єктом «Нове будівництво амбулаторії монопрактики за адресою: вул. Молодіжна, 51, с. Гірсівка, Приазовський район» вартістю 433 тис. грн.

Кінцевим бенефіціаром дніпровського ТОВ «Прогрес-17» вказаний Богдан Шеремет. Фірма отримала загалом 12 підрядів на 3,3 млн грн – усі окрім одного (за 200 тис грн.) – від вказаного Департаменту капбудівництва.

Дніпровське ТОВ «ІК «Спецтехнологія груп» належить Світлані Сугацькій. Фірма отримала в системі «Прозоро» 12 підрядів на 4,7 млн грн. – і усі від вказаного Департаменту капбудівництва Запорізької ОДА.