АМКУ повернув «Данко» на тендер, з якого Укравтодор відхилив фірму після знижки 12%
25.10.2020   //  

16 жовтня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Волинській області скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції ТОВ «Данко» на тендері з поточного середнього ремонту дороги Т-18-02 Маюничі-Велика Осниця- Красноволя -Колки- Р-14- Копилля- Рожище- Торчин- Шклинь- Н-17 очікуваною вартістю 97,65 млн гривень. Про це стало відомо з рішення АМКУ, опублікованого на сайті «Прозорро».

Окрім цього, АМКУ постановив скасувати рішення про визначення переможцем процедури закупівлі ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс».

Всього на тендер подались три компанії – «Данко», «Луцькавтодор-Сервіс» та ТОВ «ПБС». В процесі торгів «Данко» запропонувало найбільш економічно вигідну ціну – на 12% нижче очікуваної вартості закупівлі. Однак Волинська САД відхилила компанію через нібито недостовірні відомості щодо підтвердження наявності асфальтобетонного заводу. «Данко» у скарзі в АМКУ заявило, що виявляти невідповідність у тендерній пропозиції Волинська САД мала до початку аукціону, а не після оголошення його результатів.

Окрім цього, компанія вказала на невідповідності у документах переможця – «Луцькавтодор-Сервіс» – зокрема, компанія не надала повне грошове покриття по банківській гарантії, вказала меншу кількість працівників, яку передбачала ТД, а також надала неправильно обрахований кошторис.

Нагадаємо, Волинська САД уже відхиляла пропозицію «Данко» до процедури аукціону – за скаргою «Луцькавтодор-Сервіс». Згідно з позицією компанії, «Данко» надало у складі ТП неналежно оформлену банківську гарантію: документ містив у собі неналежне посилання на Закон «Про публічні  закупівлі», а виписка по особовому рахунку відносилася до іншого договору. Також підприємство, на думку Скаржника, не підтвердило наявність 38 дорожніх робітників, кількість яких прямо передбачена у тендерній документації. Окрім цього, інвентарна картка виробництва асфальтобетонного заводу «Данко» не містить дати, підпису і печатки власника асфальтобетонного заводу, що унеможливлює встановлення факту, що її підписав саме власник заводу.

Хоча АМКУ і задовольнив скаргу «Луцькавтодор-Сервіс» та зобов’язав САД скасувати рішення про допущення «Данко» до тендеру, у рішенні було зазначено, що Замовник не надав можливості Учаснику усунути недоліки, чим порушив Закон. Саме тому, на виконання рішення АМКУ, Волинська САД відхилила пропозицію «Данко», надала час на усунення недоліків і допустила компанію до торгів.

У випадку виконання рішення АМКУ «Данко» вперше за цей рік переможе на тендері Укравтодору з поточного середнього ремонту на таку крупну суму. До цього на тендерах Волинської САД «Данко» вперше виграв крупні підряди Укравтодору – два поточних дрібних ремонти доріг Т-18-06 і Р-14 сукупною вартістю 42,64 млн гривень – при цьому договір Волинська САД  поки що підписала тільки один – на ремонт Р-14.

Керівником київського ТОВ «Данко» є Юлія Бебіх, а власником фірми – Валентина Чумак. Обидві прописані у Донецькій області.