У Краматорську оголосили вибір будівельника обласної лікарні вартістю 2,5 мільярда
20.10.2020   //  

КУ «Обласний центр з матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я» Донецької облради 16 жовтня оголосила тендер на будівництво лікарні в Краматорську очікуваною вартістю 2,54 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Першу чергу будівництва обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську по вул. Кришталевій планують замовити зі строком виконання робіт до середини 2023 року.

Йдеться про сім корпусів, перехід, пральню, патолого-анатомічне відділення, харчоблок, залу засідань, сховище, проїзди, доріжки, фонтан, амфітеатр, освітлення, мережу поливу, дитячі та спортивні майданчики, підземний паркінг, гараж, газову котельню, огорожу, ліфти, систему лікувального газопостачання, ескалатори, інженерні мережі, протипожежні системи, зв’язок, комп’ютерний клас, відеоспостереження, контроль доступу та інше.

ЗМІ писали, що лікарня на тисячу працівників закриє потреби півночі області та суміжних областей. Проект включає два вертолітні майданчики, проте саме в першій черзі їх немає.

Для участі в тендері треба надати не менше двох аналогічних договорів генерального підряду з нового будівництва чи реконструкції будівель за ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 класу наслідків СС3 (5 категорія складності). Сумарна вартість виконаних за ними робіт має становити не менше 25% від очікуваної вартості, тобто не менше ніж 635,78 млн грн.

Разом із договорами треба надати документи про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкту чи об’єктів та акт готовності об’єкту чи об’єктів до експлуатації.

Ще замовник встановив вимоги щодо мінімальної кількості техніки і працівників.

Зокрема необхідно мати головного інженера, трьох виконавців робіт, трьох начальників дільниці, інженера-кошторисника, сертифікованого інженера-геодезиста, двох інженерів з охорони праці, п’ятьох електро- або електрогазозварників, двох електромонтерів, десятьох монтажників, шість водіїв або машиністів, бетоняра тощо. В штаті мають бути не менше 11% інженерно-технічного персоналу (48 осіб) та не менше 84,5% робітників (370 осіб).

Що до техніки, вона може бути власна або залучена. Зокрема сім самоскидів, два бортові автомобілі, пневмоколісний трактор, баштовий кран, два автокрани, гусеничний кран, два гусеничні екскаватори, автонавантажувач, два бульдозери, автогрейдер, два котки тощо.

Крім того, учасники тендеру повинні підтвердити фінзвітністю чистий дохід у 2019 році не менше 30% від очікуваної вартості закупівлі без ПДВ. Це становить 635,78 млн грн.

Забезпечення тендерної пропозиції складає 0,5% від її вартості, тобто до 12,72 млн грн., тоді як забезпечення виконання договору тендерною документацією не передбачається.

Тендерні пропозиції подаватимуть до 16 листопада, аукціон заплановано на 22 грудня.