Експерти КНДІСЕ встановлюють дані про ймовірну махінацію на березі Русанівського каналу, де зводять 24-поверхівку
16.10.2020   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Русанівка Інвест» забезпечити доступ експертів до гаража та ділянки по вул. Євгена Сверстюка, 54 у Києві. Про це свідчить ухвала Господарського суду м. Києва від 6 жовтня.

Таке зобов’язання суд здійснив у рамках розгляду позову заступника керівника Київської місцевої прокуратури № 4, який вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Київради про передачу ділянки площею 0,69 га на вул. Євгена Сверстюка, 54 в оренду ТОВ «Русанівка Інвест», а також визнати недійсним відповідний договір оренди, укладений у липні 2018 року.

«Русанівка Інвест» є власником гаража площею 25 кв м, розташованого за адресою: вул. Євгена Сверстюка, 54. Однак, є підозра, що цей гараж розміщується на сусідній ділянці, а не на тій, яку фірмі передали в оренду для будівництва житлового комплексу замість вказаного гаража.

У листопаді 2019 року Госпсуд за клопотанням «Русанівки Інвест» призначив у справі комплексну земельно-технічну та будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (КНДІСЕ). На її вирішення поставлено два питання:

  • Чи є нерухомим майном вказаний гараж площею 25 кв м?
  • Чи знаходиться цей гараж повністю чи частково на ділянці 0,69 га, яку Київрада передала фірмі в оренду?

Прокуратурі рішення суду про призначення експертизи оскаржити не вдалося. На час проведення експертизи провадження у справі зупинено.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року Дніпровське управління ГУ Нацполіції м. Києва розпочало кримінальне провадження за фактом того, що держреєстратор у лютому-березні 2018 року протиправно змінив адресу розташування вказаного гаража: з вул. Євгена Сверстюка, 52 (ГБК «Русанівський-2») – на вул. Євгена Сверстюка, 54 (ділянка, яку передано в оренду ТОВ «Русанівка Інвест» і де заплановане будівництво 24-поверхового ЖК «Rusaniv Residence»). Останні дані про рух цієї справи у відкритих джерелах – від серпня 2019 року.

У квітні 2020 року у Київраді був зареєстрований проект рішення про розірвання договору оренди ділянки по вул. Євгена Сверстюка, 54 з ТОВ «Русанівка Інвест», підготовлений на прохання мешканців Дніпровського району столиці.

Тим часом «Русанівка Інвест» через схему з громадською організацією отримала рішення судів, у якому прописано правомірність дозволу на проведення будівельних робіт по ЖК «Rusaniv Residence», виданого Держархбудінспекцією у липні 2019 року.

Власниками ТОВ «Русанівка Інвест» є Катерина Коберник і Василь Шомонка, який також є співзасновником ТОВ «Спецбудінвест-17», що входить до групи компаній Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка. Девелопери ЖК «Rusaniv Residence» є Perfect Group та Citex Development.