Фірма з технічним конкурентом розіграли тендер на ремонт томографа за мільйон
09.10.2020   //  

Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області замовила послуги з технічного обслуговування магнітно-резонансного томографа Philips у київського ТОВ «Гало газ» вартістю майже 1,2 млн грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів» з посиланням на дані «Prozorro».

Переможець має відремонтувати кріокомпресор, охолоджувальну голівку, дозаправити систему охолодження рідким гелієм та інше до кінця цього року.

Єдиним конкурентом «Гало газ» виступила ще одна київська фірма «Діамант», яка запропонувала послуги на 122,5 тис. грн дорожче, однак під час аукціону так і не знизила пропозицію. 15 вересня переможець закінчив завантаження частини документів о 23:09, а вже в 23:19 документи подало і ТОВ «Діамант». Щоправда, із великої кількісті довідок цей учасник завантажив лише документ на одну сторінку – тендерну пропозицію, де вказують ціну.

Програма, в якій виготовляли pdf-файл цієї тендерної пропозиції, повністю співпадає з даними файлів переможця «Гало газ».

Це вже восьмий раз «Гало газ» і «Діамант» зустрічаються в конкурентних закупівлях, причому в усіх остання компанія завантажує лише один-два документи, або й взагалі жодного. Це свідчить про відсутність намірів конкурувати і отримувати замовлення, ймовірну змову з переможцем. За антиконкурентні дії АМКУ карає учасників закупівель штрафом та трирічною забороною участі в торгах.

ТОВ «Гало газ» належить Івану Пахомову, цьогоріч компанія отримала замовлень на майже 13 млн грн.,  в основному на постачання гелію та азоту. Згідно з даними YouControl, їхній конкурент «Діамант» жодного разу не отримував держзамовлення, бізнес належить в рівних долях Геннадію Мельнику і Євгенію Онуфрієву.