Держохорона купила чотири позашляховики Тойота Ленд Крузер Прадо по 1,3 мільйона
09.10.2020   //  

Управління державної охорони України 6 жовтня за результатами тендеру замовило ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» автівок на 5,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять чотири автомобілі спецпризначення СКС-TPR-ПС на базі чорного позашляховика Toyota Land Cruiser Prado 4.0 DUAL VVT-I 2020 р. в. по 1,30 млн грн.

Автомобілі мають бензиновий двигун Євро 6 на 4 л, автоматичну шестиступеневу коробку передач, клімат-контроль, круїз-контроль, камеру заднього ходу, системи активної безпеки, двоступеневу передню, бокову та колінну подушки безпеки водія, передню та бокову подушки безпеки переднього пасажира, захисні шторки тощо. Також комплект включає захист двигуна, килими, аптечку, трос, рукавички і знак аварійної зупинки

Додатково автівки оснастять чотирма проблисковими маячками, проблисковою фарою та сигнально-гучномовним пристроєм. Це єдине спеціалізоване обладнання у комплекті.

У салоні найдешевша комплектація Toyota Land Cruiser Prado 4.0 DUAL VVT-I Comfort без спецобладнання коштує 1,18 млн грн. за авто в наявності та 1,27 млн грн. за авто під замовлення. Це відповідно на 10% і 2% дешевше від тендерної ціни зі спецобладнанням.

Гарантійний строк експлуатації становить три роки або 100 тис км пробігу.

Ціна угоди всього на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 5,20 млн грн.

Єдиним конкурентом із такими ж автомобілями Toyota Land Cruiser Prado було ТОВ «ВіДі Автострада» з-під Києва, яке входить у групу «ВіДі» Віталія Джуринського.

Засновниками «Спец-Ком-Сервісу» є Сергій Калюш із Вишневого та Михайло Городових із Черкащини. Віднедавна фірмою керує Василь Юрійович Даниляк. Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 року був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 року очолювала Відділ контролю на міському електричному транспорті та залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Із 2011 року «Спец-Ком-Сервіс» натендерив 1,64 млрд грн., переважно в поліції, Нацгвардії та Держприкордонслужби, які відносяться до сфери управління МВС.

У вересні 2016 році прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадовців Нацгвардії, котрі нібито сприяли перемогам «Спец-Ком-Сервісу» на торгах щодо закупівлі техніки. Із травня 2018 року ухвал по цій справі в судовому реєстрі не було.

Управління держохорони підпорядковане президенту і підконтрольне Верховній Раді.