«Данко» вперше цього року виграв крупні аукціони у системі Укравтодору
04.10.2020   //  

15-16 вересня Служба автомобільних доріг у Волинській області оголосила про намір укласти договір з ТОВ «Данко» на тендери з поточного дрібного ремонту доріг Т-18-06 та Р-14 сукупною вартістю 42,64 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Всі учасники цих тендерів не є учасниками Національної асоціації дорожників України:  ТОВ «Луцька ДПМК», ПП «Транс-Дор-Сервіс», ПрАТ «Ковельське ШБУ-63» , ПП «Автомагістраль», ТОВ «Унідор Сервіс.

На обох торгах «Данко» запропонувало великі знижки – 13% і 27%. «Луцька ДПМК» подала скаргу в АМКУ на тендері з ремонту Т-18-06 щодо визначення «Данко» переможцем. Згідно з позицією Скаржника, «Данко» не вказало в тендерній пропозиції усі машині і механізми, які вимагалися тендерною документацією. Розгляд скарги призначений на 7 жовтня.

Згідно з локальними кошторисами, підприємство на обох тендерах запропонувало такі ціни на матеріальні ресурси: ( із доставкою та без ПДВ):

  • бітуми нафтові БНД-60/90 – 10 595 – 10 690 грн/т;
  • дорожна бітумна емульсія – 11 062, а модифікована – 12 569 грн/т;
  • щебінь фракції 5(3)10 марки М1000 – 998 грн/м3;
  • щебенево-піщана суміш С7 – 518 грн/м3;
  • щільний дрібнозернистий асфальтобетон типу А марки 1 – 1 923 грн/т.

При цьому ціни, вказані у локальному кошторисі, були надані до аукціону, тому, враховуючи суттєві знижки компанії, ціна на матеріальні ресурси у договорі може бути іншою.

Це – перші підряди ТОВ «Данко» у системі Укравтодору з поточного ремонту такої вартості у 2020 році.

Окрім цих двох тендерів, компанія також запропонувала найнижчу ціну на тендері Волинської САД з поточного середнього ремонту дороги Т-18-02 очікуваною вартістю 97,65 млн гривень- на 12% нижче, однак його пропозицію відхилив Замовник.

На думку експертки платфори «Ліга антитрасту» Анни Сулими, Волинська САД відхилила компанію неправомірно, адже у протоколі відхилення, Замовник описав надання компанією недостовірної інформації, а відхилив на підставі абзацу 4 пункту 1 частини 1 статті 31 – «не надав забезпечення тендерної пропозиції, якщо таке забезпечення вимагалося замовником, та/або забезпечення тендерної пропозиції не відповідає умовам, що визначені замовником у тендерній документації до такого забезпечення тендерної пропозиції». (на підставі рішення АМКУ, поданого компанією-конкурентом). Однак «Данко» не оскаржувало своє відхилення в АМКУ.

До цього «Данко» у 2020 році отримувало лише три невеликі підряди Луганської САД  загальною вартістю 5,67 млн гривень. Нагадаємо, у серпні Луганська САД відхилила «Данко» через те, що компанія не сплатила штраф, про який дізналася на сайті «Прозорро». 17 вересня фірма оскаржила рішення Замовника і знову стала переможцем тендеру.

Керівником київського ТОВ «Данко» є Юлія Бебіх, а власником фірми – Валентина Чумак. Обидві прописані у Донецькій області.