Помічник адвоката Кличка захищає забудову Столара на Печерську
23.09.2020   //  

Депутат Київради Владислав Михайленко у ході обговорення і голосування активно підтримав зміну виду використання земельної ділянки по вул. Ігоря Брановицького, 3 у Печерському районі Києва, де заплановане будівництво житлового комплексу фірмою з орбіти народного депутата від ОПЗЖ Вадима Столара та президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра.

17 вересня постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування проголосувала за зміну виду використання ділянки площею 0,54 га на вул. І. Брановицького, 3, додавши до «експлуатації та обслуговування нежитлових будівель та споруд» слово «реконструкція».

На засідання прийшли представник місцевих мешканців та депутат Київради від цього району Наталія Манойленко. Остання вимагала відхилити цей проект або виключити слово «реконструкція». Основна причина таких заперечень – заплановане на ділянці будівництво 25-поверхового житлового будинку. Це суперечить чинному Генплану, яким у Центральній планувальній зоні, куди входить і вул. І. Брановицького, дозволена висотність не може перевищувати 27 м.

Крім Манойленко слово в обговоренні взяв лише один депутат – Владислав Михайленко, який відстоював позицію зміни виду використання ділянки. Він заявив, що відбувається лише «приведення існуючої ситуації у відповідність до документів» і треба проголосувати «за». За його словами, «там реально на цій ділянці є реконструкція, там поверх якийсь надбудовують чи щось ще».

При цьому він переконував, що висотної житлової забудови на вул. Брановицького, 3 не буде.

«У нас зараз питання стало, чи можна будувати, чи не можна будувати там багатоповерхові будинки. Я думаю, що всі депутати комісії погодяться, що не можна будувати. Тим більше, якщо місцеві жителі проти, і будувати їх там не будуть. А те, що це старе АТП, ну я там реально був, воно там реально в занедбаному стані, воно потребує там якоїсь малої реконструкції: фасади в порядок привести, проїзди, дороги. Ми ж всі про це кажемо, що це аварійні будівлі. То це треба проводити. Але реконструкція, наскільки я розумію, можливо, я не правий, реконструкція – це не будівництво», – сказав Михайленко.

У результаті члени комісії відхили всі пропозиції, які були озвучені. Однак, на тому ж засіданні голова земельної комісії Олександр Міщенко згодом повернувся до цього питання, і було проголосовано за зміну виду використання ділянки на вул. Брановицького, 3.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 року Київрада своїм рішенням передала в оренду ТОВ «Расмус» ділянку площею 0,54 га для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель і споруд на вул. Ігоря Брановицького, 3 у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно.

26 липня 2019 року Департамент містобудування видав ТОВ «Расмус» містобудівні умови та обмеження (МУО) на реконструкцію вказаних нежитлових будівель під житловий комплекс. Його висота буде орієнтовно 73,5 м (близько 25 поверхів).

Віталій Кличко поздоровляє Вадима Столара з днем народження

Владислав Михайленко, якого відносять до групи Вадима Столара, є помічником адвоката Олексія Шевчука («Barristers»), який балотується до Київради в Оболонському районі від «УДАРу» Віталія Кличка. Шевчук є адвокатом Кличка у позові мера столиці проти колишніх голів Офіса президента Андрія Богдана та Кабміну Олексія Гончарука.

Дружина Михайленка працює в Адвокатському об’єднанні «Баррістерс», співвласником якого є Шевчук. Також Шевчук нещодавно став радником віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

Владислав Михайленко також має безпосередній стосунок до ініціативи перейменування Тверського тупика у Києві на честь батька його колеги по фракції та земельній комісії Владислава Турця. Ця ініціатива супроводжується скандалом, зокрема, виявленими підробленими підписами місцевих мешканців. Детальніше читайте у матеріалі «Тупик розвитку Києва». До слова, Турець і Михайленко пройшли до Київради по Оболонському району.

ТОВ «Расмус» було створене у 2013 році. Із 2013 по 2016 рр 50% у цьому підприємстві належало Вікторії Полухіній. З 2017 року і донедавна Полухіна була засновницею ТОВ «Магнат Будсервіс Лтд», власником і керівником якого зараз є Михайло Столар. Це батько Вадима Столара, екс-нардепа від Партії регіонів, який 21 липня пройшов до Верховної Ради по списку «Опозиційної платформи – За життя» Бойка-Рабіновича-Медведчука. Після 2014 року Вадима Столара почали називати «сірим кардиналом» столиці.

Нинішнім власником ТОВ «Расмус» є кіпрська компанія «Канетро Холдінгс Лтд», кінцевим власниками якої значаться громадянин Індії Кумар Кульдіп (50%) та Дмитро Мармуляк (50%) з Кременчука. Дмитро Мармуляк у 2013-2016 рр був директором ТОВ «Проффайненс Груп», якого надалі замінила, ставши і засновником фірми, Лариса Криворучко – це дружина Володимира Криворучка. Разом із нинішнім головою правління ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігорем Кушніром у 2010 році вони стали депутатами Кременчуцької міської ради від Партії регіонів. Саме у Кременчуці Кушнір вибудував свою кар’єру. «Канетро Холдінгс Лтд» також є власником ТОВ «Деорбуд», що є замовником будівництва ЖК Time на вул. Василя Липківського, 38 і ЖК Salut на бул. Дружби народів, 2 у Києві.