На Дашавському газосховищі установку осушення газу реконструюють за чверть мільярда
07.09.2020   //  

Філія «Оператор газосховищ України» АТ «Укртрансгаз» 28 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Техпромсервіс Лтд» про реконструкцію установки осушення газу за 216,59 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За десять місяців фірма повинна виконати реконструкцію установки осушення газу з автоматизацією технологічного процесу на Дашавському підземному сховищі газу в Стрийському районі Львівської області. Гарантійний строк становить десять років.

Більшість коштів піде на обладнання. Найдорожчими є два блоки регенерації гліколю ГПУ 375.00.00.000 виробництва «Техпромсервіс Лтд» по 29,62 млн грн./к-т без ПДВ.

У 2016 році «Київтрансгаз» замовляв у «Техпромсервіс Лтд» реконструкцію установки осушення газу. Тоді блок регенерації гліколю ГПУ 375.00.00.000 у складі блока випарника та блоку насосної поставки ТОВ «Гарантія» коштував 48,94 млн грн./шт. без ПДВ.

Вартість договору на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 221,76 млн грн.

На тендер прийшли три компанії, однак спершу замовник усіх відхилив.

«Техпромсервіс Лтд» не допустили до аукціону, оскільки він не мав дозволу на небезпечні роботи з рентгенографічного контролю зварних з’єднань трубопроводів і не планувало залучати до них субпідрядника. Фірма повернулась на тендер, довівши через АМКУ, що вартість субпідрядних робіт менша від 20% ціни угоди, тому вказувати їх не потрібно.

ПрАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24» не допустили до аукціону, бо воно принесло аналогічний договір на реконструкцію газовимірювальної станції, тоді як тендерна документація вимагала надати аналогічний договір на «монтаж/реконструкцію установок осушення газу (з автоматизацією)». Фірма поскаржилась в АМКУ. Колегія повернула фірму на торги, вважаючи, що замовник не довів неаналогічність договору.

ТОВ «Нордік-Буд» не допустили до аукціону за відсутність копії 4 сторінки паспорту підписанта. Воно надало 1-3 сторінки паспорта підписанта, тоді як замовник вимагав 1-3 сторінки та 3-6 сторінки за наявності записів. У паспорті була вклеєна друга фотографія на 3 сторінці, але 4 сторінки з датою та виконавцем цієї дії не було надано. Ця фірма теж оскаржила своє відхилення в АМКУ, але марно: адмінколегія не задовольнила скаргу.

Столичне «СМУ №24» на 54,90% належить ТОВ «Компанія Відос» Олександра Бадягаєва, Володимира, Людмили та Ольги Скачко. Ще 7,73% акцій має Володимир Печура, а 6,26% – Геннадій Бадаєв. У 2005 та 2010 роках засновником субпідрядника «СМУ №24» був Семен Шлаєн, екс-директор Дніпропетровського облводоканалу.

«Техпромсервіс Лтд» належить Анатолію Бєлорукову та Віталію Косенку. Бєлоруков раніше був депутатом Бучанської селищної ради від «НУНС» і депутатом Бучанської міської ради від «Сильної України», а потім ішов туди від «Нашого краю». Косенко є членом виконкому Бучанської міськради, а раніше був депутатом від партії «Рідне місто».

До 2019 року частка Бєлорукова у цій фірмі належала киянину Олександру Донцову.

Раніше переможець був відомий як дочірня фірма російського ТОВ «НПО «Гідро-Автоматика». Усього з 2008 року він отримав державних підрядів на 1,79 млрд грн.