Медіа-партнери Кубракова опублікували дані про курортний зв’язок Зеленського с власниками «Онуру»
07.09.2020   //  

Коміки «Кварталу-95» раніше виступали у турецькому готелі компанії «Onur». Володимир Зеленський після обрання президентом України запропонував віддавати будівельні підряди «Онуру». Про це повідомило видання «Стопкор».

Кварталівці виступали у готелі «Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa» у 2017-му та збирались повторити там своє шоу «Весело» у 2020-му.

У різні роки серед гостей «Весело» можна було помітити вітчизняних бізнесменів, депутатів та посадовців. Зокрема, колишнього податківця та нинішнього представника Зе-команди у Чернівецькій області Валерія Другановського представили Володимиру Зеленському саме під час турецького «вояжу». А торік сам Зеленський з родиною відвідав фестиваль вже у статусі гаранта.

Перший у Туреччині резорт під брендом Hilton у туристичному центрі Саригерме, де поєднуються Середземне та Егейське моря, на території 150 га у 2009 році побудувала місцева компанія «Göçay» на замовлення спорідненої «Göçay-Onur Tourism Operation Investment Construction Transportation Mining and Trade Inc».

Люксовий готель входить до складу групи Onur – одного з лідерів турецького ринку будівництва дорожньо-транспортної інфраструктури. Про це вказано на офіційному сайті компанії.

Після обрання Зеленського президентом він одного разу під час візиту на дорожнє будівництво «Онуру» відкритим текстом відкритим текстом запропонував віддавати підряди турецькій фірмі та радо вітався з представниками компанії на презентації «Великого будівництва»:

У лютому 2020 року саме фірма «Göçay» та українське представництво «Onur» розіграли між собою тендер на будівництво моста в Запоріжжі за 12 млрд грн.

Укравтодор відхилив чотирьох конкурентів, залишивши лише дві турецькі фірми. Експерти «Ліги антитрасту» подали в Антимонопольний комітет заяву про ознаки спільної підготовки тендерних пропозицій цих фірм та інші зв’язки між ними.

Нагадаємо, громадська організація «Стоп корупції» у червні домовилось про співпрацю з головою Укравтодору Олександром Кубраковим.