Укравтодор не віддав «Полтаві» 200 мільйонів
26.08.2020   //  

18 серпня переможцем аукціонів на капітальний ремонт двох ділянок автомобільної дороги державного значення Р-11 Полтава- Красноград загальною вартістю 200,06 мільйонів гривень стала компанія ТОВ «ДРСУ Полтава». Про це повідомляється у системі «Прозоро». Наразі Служба автомобільних доріг у Полтавській області має визначитись чи визнавати фірму офіційним переможцем тендерів.

Єдиним конкурентом на торгах була фірма «Ростдорстрой», яка входить у топ фаворитів Укравтодору. В результаті «ДРСУ Полтава» запропонувала ціни на 17% нижчі за очікувану вартість, і перемогла в обох аукціонах. Підприємство до цих торгів лише одного разу вигравала підряд в системі Укравтодору на експлуатаційне утримання траси  Р-11 Полтава-Красноград за 11,86 мільйонів гривень. Тож на таку суму, це перші торги, які фірма виграла з 2016-го року у Служби автомобільних доріг.

УПД. Пізніше замовник таки відхилив “ДРСУ Полтава” та обрав переможцем по обом тендерам “Ростдорстрой”.

Полтавська САД вимагала від учасників підтвердити відповідний аналогічний досвід на виконання робіт з будівництва, реконструкції, капітального ремонту та послуг з поточного середнього ремонту автомобільних доріг державного значення,  укладений протягом останніх п’яти років від дати, що передує даті оголошення закупівлі. Обсяги виконаних робіт мали відповідати встановленим замовником, а контракти мали бути виконані щонайменше на 85%.

Попри це, «ДРСУ Полтава» надала у складі тендерної пропозиції «аналогічні» договори на ремонт доріг місцевого значення, і жодного договору, який підтверджував би потрібні обсяги робіт на державних автомагістралях.

Але попри невідповідність усіх аналогічних договорів умовам тендерної документації Полтавська САД пропустила фірму до аукціону, і віддала їй перемогу. Служба автомобільних доріг у Полтавській області неодноразово відхиляла учасників з аукціону через відсутність у них документального підтвердження відповідного досвіду, але цього разу віддала перемогу фірмі, у якої взагалі немає досвіду роботи на дорогах державного значення.

Компанія «Ростдорстрой», яка змагалась за обидва підряди, попри очевидне неправомірне допущення учасника не оскаржувала рішення  замовника в АМКУ. Обидві компанії фігурують в одному кримінальному провадженні. Розслідування проводить ГУНП в Полтавській області за фактом службової недбалості чиновників «Агентства місцевих доріг Полтавської області» під час проведення капітального ремонту автомобільних доріг.

Полтавською фірмою «ДРСУ Полтава» керує Олег Денисенко, він є співзасновником фірми разом з Наталією Прядкою.