Конторську за 21 мільйон відремонтує партнер дружини Чумакова
21.08.2020   //  

19 серпня Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради підписав договір з ТОВ «Паркінг +» на капітальний ремонт вулиці Конторської вартістю 20,88 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка по відношенню до очікуваної вартості пропозиції становить 19%, тобто 4,95 млн гривень. Єдиним конкурентом було ТОВ «Будівельна група Континент Буд».

ТОВ «Будівельна група Континент Буд» зареєстроване у лютому 2020 року. Його керівником є харків’янин Микола Зеленський. Зеленський був кандидатом у народні депутати ІХ скликання (самовисуванцем). Раніше Зеленський працював у  скандальному ТДВ «Житлобуд-2», бенефіціарами якого донедавна були екс-депутат Харківської міськради Олександр Конюхов та екс-член місцевого виконкому (нині покійний) Юрій Кроленко).

Згідно з кошторисом, дорожна бітумна емульсія вартуватиме 10 588 грн/т, щільний дрібнозернистий асфальт типу А марки 1 – 1 950 грн/т, такий же асфальт модифікований – 2 073 грн/т; щільний піщаний асфальт типу Г марки 1 коштуватиме 2 297 грн/т. Щебінь фракції 10-20 марки М1000 – 819 грн/м3, а фракції 20-40 – 747 грн/м3. Ціни вказані із доставкою та без ПДВ.

Ціни на асфальт є нижчими за ціни на харківському тендері Укравтодору на початку серпня, де виграв ТОВ «Славдорстрой». Натомість ціни на щебінь «Паркінг +» є в два рази вищими пропозиції «Славдорстрою»: наприклад, щебінь фракції 20-40 у «Славдорстрою» коштує 445 грн/м3 з ПДВ, в той час як ціна такого щебню у «Паркінг +» – 896 грн/м3 з ПДВ.

ТОВ «Паркінг +» перемагає в основному на Харківщині: з 2016 року і по сьогодні фірма виграла підрядів на загальну суму 2,15 млрд грн, причому у чверті з них – 498,12 млн – замовником виступає Департамент будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради.

Засновниками ТОВ «Паркінг+» є харків’яни Олег Гончар та В’ячеслав Блінкін та гонконгська фірма «Драгон Інвестмент Девелопмент Лімітед» («Dragon Investment Development Limited»).  «Паркінг+» заснував і очолював до січня 2010 р. Володимир Чумаков, чинний директор Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради. Також Чумаков був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань ЖКГ. Харківський антикорупційний центр називає Гончара «людиною, близькою до оточення Кернеса». В’ячеслав Блінкін був партнером дружини Чумакова Ольги по ТОВ «Укрбудмонтаж».