АМКУ зобов’язав Волинську САД вигнати новий консорціум по скаргам ветеранів
20.08.2020   //  

11 серпня тендерна колегія Антимонопольного комітету скасувала допущення до тендеру консорціуму «Ферроукрбуд» на роботи з капітального ремонту автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, очікуваною вартістю 244,66 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Скаргу на допуск нового консорціуму «Ферроукрбуд» подали одразу три учасники закупівлі – «Луцькавтодор-сервіс», «ПБС» та «Автомагістраль-Південь». У скарзі фірми зазначали, що консорціум попри десятки невідповідностей тендерній документації все одно був допущений до торгів. Замовник допустив консорціум пори такі невідповідності як: відсутність виписки з банку по рахунку покриття, не підтверджена наявність вищої, або неповної вищої освіти для інженерно – технічних працівників та інше. Тож в результаті розгляду скарги, тендерна колегія АМКУ задовольнила одразу три скарги підприємств на допущення консорціуму до торгів, і зобов’язала замовника скасувати своє попереднє рішення.

Крім цього тендеру «ПБС» та «Автомагістраль-Південь»  також оскаржують допущення «Ферроукрбуду» до двох торгів на роботи з капітального ремонту ще на двох ділянках автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, загальною очікуваною вартістю 558,21 мільйонів гривень.

Консорціум «Ферроукрбуд» заснований у червні 2020-го року, і взяв участь лише у трьох вищезгаданих закупівлях. До його складу входять компанії: ТЗОВ «Агрошляхбуд-М», «Ферро сервіс» та «Тріо». Кінцевим бенефіціаром є «Україна Ферро сервіс», власником  якої значиться жителька Італії Елена Феррара, а засновником компанії є Божена Герега. Чоловік Божени Гереги Святослав працює у головному управлінні Державної податкової Служби у Львівській області.

Власником фірми «Агрошляхбуд-М» є Володимир та Галина Бізіля, Андрій Тюх та Віктор Цвік. Фірма є засновником Закарпатського шляхобудівельного об’єднання орендних підприємств «Агрошляхбуд». «Агрошляхбуд-М» є фігурантом трьох кримінальних справ, де фірму підозрюють у причетності до завищення вартості робіт та їх обсягів.