Родина завгоспа поліції відкрила елітний комплекс відпочинку під Києвом
12.08.2020   //  

ТОВ «Радіус 88» Миколи Наумова – сина начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова, стало власником землі під елітним комплексом відпочинку «NAVY» неподалік Києва.  Бізнес-проект, за словами поліцейського, фінансувався з сімейних заощаджень, однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував.

Про це йдеться у сюжеті Аліси Юрченко для Bihus.Info.

Наумов-старший уже мінімум 15 років працює в структурі МВС.

Комплекс «NAVY» збудований під Києвом на землі, що донедавна була записана на тещу завгоспа поліції – Тетяну Зачиняєву. Раніше програма «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомляла, що Тетяна Зачиняєва, теща очільника Департаменту управління майном Національної поліції Івана Наумова, є власницею люксової Maserati Levante, земельних ділянок під Києвом та Миколаєвом, а також недобуду вартістю у півмільйона доларів.

Нині ділянка записана на маловідому особу, землю за символічні три тисячі на місяць орендує ТОВ «Радіус 88» Миколи Наумова-молодшого. Його батько постійно відвідував комплекс «NAVY» напередодні його відкриття29 липня 2020 року. А також продовжив це робити після, зокрема у робочий час. Його поведінка виглядала як керування процесом облаштування комплексу.

Наумов в темних окулярах

На питання журналістки Bihus.Info про те, що начдепартаменту поліції і службова Skoda годинами роблять у комплексі відпочинку «NAVY», чиновник спочатку заявив, що ніякого відношення до будівництва не має. А наступного дня написав пост, у якому визнав, що цим проектом займається його син Микола, який отримав гроші з сімейного бюджету. «Із сімейних заощаджень було виділено сину допомогу для запуску і старту роботи комплексу,» – зазначив чиновник.

За даними держреєстру юросіб, син нацполівця Микола Наумов вніс у статутний капітал свіжоствореної компанії-орендаря комплексу два мільйона гривень.

Разом з тим станом на кінець 2019-го Наумов-ст арший задекларував сукупних сімейних заощаджень трохи більше половини від цієї суми – 1,3 млн грн.

І надалі декларацію про суттєві зміни в майновому стані, в якій були б відображені видатки на цей проект, не подавав. Це саме по собі може свідчити про корупційне правопорушення.