Комунальники замовили бітум дорожче від облавтодорів, викинувши дешевші фірми
12.08.2020   //  

Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг 14 липня за результатами тендеру замовило ТОВ «Перша житомирська холдингова компанія» бітуму на 3,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Спершу 14 липня замовили 300 т бітуму нафтового дорожнього БНД 70/100 по 11 304 грн./т із доставкою та ПДВ. Однак через три дні, 17 липня ціну бітуму підняли на 8% додатковою угодою через «коливання ринкової ціни на бітум». Тепер 49 т мають поставити за старою ціною 11 304 грн./т, а вп’ятеро більшу кількість 233 т – за підвищеною ціною 12 200 грн./т. При цьому ця ціна є вищою від очікуваної вартості торгів. І вищою від контрактів облавтодорів, по яким також у липні укладались додаткові угоди про підняття ціни.

Наприклад, ДочП «Сумський облавтодор» уклало додаткову угоду щодо такого бітуму по 10 999 грн./т, а ДочП «Львівський облавтодор» – по 10 780 грн./т.

Під час торгів Рівненського ШЕУ інші дві фірми запропонували на 9% нижчі ціни, ніж «Перша житомирська холдингова компанія»: ТОВ «Бітум-Трейд» – 9 400 грн./т, ТОВ «Укрінтех» – 9 435 грн./т.

Замовник наказав «Бітум-Трейду» усунути невідповідності в тендерній пропозиції, потім визначив його переможцем, а потім відхилив його через письмову відмову від підписання договору, несплату тендерного забезпечення, ненадання ліцензії та документів за ст. 17.

Наступний за ціною «Укрінтех» відхилили через відсутність копій усіх накладних або актів до аналогічного договору та останньої сторінки копії статуту з наліпкою, де вказано кількість сторінок. Фірма не усунула ці невідповідності у відведений законом строк.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Променергомаш» і ТОВ «Лібро Трейдінг».

«Перша житомирська холдингова компанія» належить Ярославу та Володимиру Бугайчукам і ТОВ «Одяг» Ярослава і Тетяни Бугайчуків. Із 2017 року переможець отримав підрядів щодо матеріалів, перевезень і ремонту доріг на 21,83 млн грн.