У розборках на Подільському мосту фігурують фірми «смотрящего» по Києву та покійного СБУшника
08.08.2020   //  

У конфлікті на будівництві Подільського мосту у Києві фігурують компанії ТОВ «Еко-Буд-Трейд» і ТОВ «Інжинірингова мостова компанія», повідомив Рух «Чесно».

«Інжинірінгова мостова компанія» виконувала роботи на субпідряді у генпідрядної організації «Еко-буд-трейд». За словами представника субпідрядника Володимира Боліхова, генпідрядник завинив їм майже 200 мільйонів гривень.

«Нам не підписують акти виконаних робіт. Наприклад, немає акта виконаних робіт про те, що розібрані тимчасові іржаві опори. Немає. Вони ж розібрані! Усі це бачать, але акт не підписаний. І можна нам не платити, а говорити, ніби це ми винні гроші, бо ми брали передоплату. Але ж нам понад передоплату винні майже 200 мільйонів гривень, бухгалтерія знає краще. Ми зробили дуже багато робіт, і клали асфальт, і робили водовідведення, і фарбували, робили деформаційні шви та інше. Коли нас рік тому приходили перевіряти, то на мості працювало 185 працівників», – зауважує Боліхов.

6 серпня «Інжинірінгова мостова компанія» забрала з місця будівництва ванти – сталеві троси, якими кріпляться підвісні конструкції мосту.

Через це мер Києва Віталій Кличко заявив, що на мосту відбулись бандитські дії і повідомив про відкриття кримінального провадження.

«За всі ванти місто розрахувалось. І я розцінюю подібні дії підрядників та субпідрядників як нахабний саботаж і зумисне затягування строків будівництва», – заявив Кличко.

ТОВ «Еко-Буд-Трейд» після обрання мером Віталія Кличка отримала підряди на будівництво Подільського мосту на 6,10 млрд грн. Офіційно засновниками фірми є Євген Расторгуєв і Максим Половко. Як повідомляли «Bihus.Info», фактичною адресою проживання Половка раніше значилася київська квартира дружини Дениса Комарницького.

За даними народного депутата від «Слуги народу» Гео Лероса, екс-депутат Київради Денис Комарницький є кінцевим бенефіціаром «Еко-буд-трейд» разом з власником корпорації «Укрбуд» Максимом Микитасем (нині під слідством) і екс-головою ДАБІ Сергієм Кучером.

На думку Лероса, після приходу до Офісу президента Андрія Єрмака, Комарницький став «смотрящим» у столиці, який курує будівельну галузь, землю, архітектуру, медицину, енергетичні підприємства.

Напередодні конфлікту на мосту, в перших числах серпня власником і директором ТОВ «Інжинірингова мостова компанія» став киянин Андрій Шуневич (також є співзасновником луцького ТОВ «Т.П.П.» разом з Ігорем Цитулою).

За даними “youcontrol”, раніше засновниками кілька років значились колишня депутат Харківської міськради Тетяна Шевченко та колишній працівник МВС та СБУ Юрій Вандін. Шевченко і Вандін були причетні до низки компанії, що отримували значні підряди в системі «Укрзалізниці» та будівництві.

Юрій Вандін помер у грудні 2019 року.

У 1995-1998 рр.. очолював ГУ МВС з боротьби з організованою злочинністю, яке займалось розслідуванням вбивства Євгена Щербаня в донецькому аеропорту. Згодом перейшов у СБУ, де очолював головне управління по боротьбі з корупцією, на початку 2000-х рр.. був заступником голови спецслужби. Звільнений з військової служби в 2005 р.

Вандін був бізнес-партнером донецького бізнесмена Ігоря Мар’їнкова, який виступав свідком звинувачення проти Юлії Тимошенко по вбивству Євгена Щербаня.

У Вандіна і Мар’їнкова був ще один бізнес-партнер – Руслан Харів. Він є співвласником ТОВ «СПР-груп», яке за часів Януковича отримало підряди на реконструкцію очисних споруд на 1,03 млрд грн. Дані про цю компанію були у документах із «Межигір’я».

«НАН» фігурує в кримінальній справі НАБУ як одна з ланок у ланцюжку постачальників ТОВ «Корпорація КРТ» екс-нардепів від «БПП» Богдана і Ярослава Дубневичів. Крім того, податківці вважають, що компанія «НАН» має ознаки фіктивності.