Оточенню Непопа докинули 95 мільйонів на житло для жертв «Еліта центру» на Троєщині
07.08.2020   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Київради 28 липня уклало угоду з ТОВ «БК «Азур Груп» про будівництво житла у Деснянському районі Києва на 94,86 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У жовтні 2016 року фірма виграла тендер на будівництво панельного будинку на 320 квартир по вул. Милославській за 195,65 млн грн. Він складатиметься із двох корпусів по 16 і 24 поверхи та соціально-побутового блоку з підземним паркінгом. З усієї житлової площі 7%, або 1 087 кв. м мають виділити потерпілим від діяльності ГІБК «Еліта центр».

Нині ж за переговорною процедурою в того самого учасника замовляють додаткові роботи вартістю 94,86 млн грн., що не перевищує 50% вартості основного договору.

В обґрунтуванні сказано, що вже під час виконання робіт виникла потреба в додаткових роботах, не передбачених проектом. Їх вирішили замовити у тієї ж фірми для сумісності з уже виконаними роботами. Цьогоріч проектно-кошторисну документацію скоригували із зазначенням додаткових та залишкових робіт, після чого вона пройшла держекспертизу.

Конкретний перелік додаткових робіт в обґрунтуванні на вказаний. Але в календарному графіку зазначено внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, облаштування підвалу, влаштування покрівлі, підлог, протипожежних систем та інженерних мереж, встановлення вікон і дверей, гідроізоляція цоколя, благоустрій території, пусконалагодження тощо.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Таким чином, вартість будівництва зросла в півтора раза – до 290,51 млн грн. Крім того, нещодавно окремим тендером також замовили у ТОВ «ТМК» зовнішні інженерні мережі до цього будинку на 33,53 млн грн., тож загальна вартість становитиме 324,04 млн грн.

«Азур Груп» пов’язана з екс-директором «Житлоінвестбуду» В’ячеславом Непопом і Михайлом Голицею, який раніше керував Департаментом будівництва та житлового забезпечення КМДА та АТ «ХК «Київміськбуд» (див. «Мільярди Голиці&Ко»).

Зараз «Азур Груп» записано на Тетяну Ульянченко з Кіровоградщини, яка у якості ФОПа надає всілякі комерційні послуги та на яку також було оформлене нині припинене ТОВ «ЖК «Ла Ла Ленд». При цьому директором «Азур Груп» залишився Валерій Гулий.

Раніше «Азур Груп» належала кіпрській «Амбер Рутенія Лімітед» та ТОВ «Фундамент Девелопмент», яке було записане на кіпрську «Фундаментум КСГ Лімітед» чеха Мартіна Риволи, а нині належить нардепу від «Батьківщини» Андрію Пузійчуку. Його батько Віктор Пузійчук володів ТОВ «КЖБК» (припинено), підрядником «Київміськбуду».

Кіпрська «Amber Rutenia Limited» донедавна володіла 23% акцій ПАТ «Фундамент». Ще 46% тоді належало Дмитру Алєксєєву, а 23% – Віталію Пузійчуку, іншому сину Віктора Пузійчука. Нині ж фірмою володіють Дмитро Алєксєєв (46%) і Олександр Ярош (46%).

Свого часу 23% «Фундаменту» належало Валентині Граділь – колишній бухгалтерці Непопа. Вона володіє ТОВ «Укржитлоінвест» з Віктором Шустером зі США, відомим як бізнес-партнер по будівельній компанії «Київбудмонтаж» Миколи Негрича – зятя Голиці.

Стільки ж акцій «Фундаменту», як і Граділь, колись належало Анжеліці Ковальовій, котра свого часу очолювала відділ адміністративно-кадрової роботи «Житлоінвестбуду».