Залізничники дозволили фірмі розіграти з формальним конкурентом закупівлю запчастин на мільйон
02.08.2020   //  

Регіональна філія «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» за результатами тендеру планує укласти угоду з ТОВ «Елтранс Україна» на закупівлю запчастин частин до автогальмівного обладнання на загальну суму 1,03 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «Східна залізнична компанія». Пропозиції учасників різнилися всього на три гривні, але під час торгів вони не знижували вартість товару.

Також час подання пропозицій учасниками різниться всього в одну годину.

Керівником «Елтранс Україна» є Богдан Денисенко, а засновником – Богдан Чуприна. Фірма активно бере участь у державних закупівлях та постачає різноманітну продукцію, серед якої: щебінь, кабельна арматура, комп’ютери, верстати та інше.

За шість років свого існування «Елтранс Україна» підписало 148 державних договорів на 298 млн грн.

Фірма також є фігурантом кримінальної справи про незаконне переведення коштів у готівку, ухиляння від податків та розкрадання бюджетних грошей за сприяння службовців  ГУ ДФС у м. Києві та Донецькій області. Правоохоронці підозрюють, що за час діяльності «Елтранс Україна» у фірми були відсутні ресурси для виконання поставлених перед нею завдань. Також відсутній для цього кваліфікований персонал та необхідна техніка. Судову справу ще не завершено.

Конкурент по тендеру – ТОВ «Східна залізнична ремонтна компанія» не мало бажання перемогти в тендері, адже жодного документу, стосовно пропонованої продукції, не було надано.

Фірма записана на Одександра Сидюка, і з жовтня 2016 року уклала угод на 6,55 млн грн. Всі договори з залізничниками.